Nikolić: Dugoročna saradnja sa UAE 1Foto: Kabinet predsednika Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić stigao je danas, na poziv prestolonaslednika Abu Dabija šeika Muhamed bin Zajed al Nahjana, u Abu Dabi, u radnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima nastavljamo saradnju zato što je počela uspešno, a kako sada izgleda trajaće dugo, ocenio je danas u Abu Dabiju predsednik Srbije Tomislav Nikolić posle obilaska paviljona namenjenog srpskim privrednicima, koji izlažu u okviru Festivala kulturnog nasleđa Šeik Zajed.

Nikolić je danas pre obilaska Festivala razgovarao sa vlasnikom Mulk holdinga Šadži ul Mulkom, indijske kompanije registrovane u UAE koja je već investirala u Banatskom Karlovcu i namerava da dodatno uloži oko 20 miliona dolara, što bi to trebalo da se realizuje naredne godine.

Zahvaljujući predsedniku vlade Vojvodine Igoru Miroviću stekli smo čoveka koji ima neograničeno poverenje u Srbiju i koji će učiniti sve da dovede velike biznismene u našu državu, rekao je Nikolić, koji je srpski paviljon obišao zajedno sa Mirovićem.

Prema rečima Nikolića, kompanija Mulk se bavi medicinskim aparatima, energijom u svim vidovima, pre svega solarnom, i aluminjiskim elementima, a u Banatskom Karlovcu namerava da proširi proizvodnju i otvori novu fabriku za proizvodnju aluminijskih kompozitnih materijala.

Razgovarali smo o sistemu od 34 indijske kompanije koje su ovde umrežene i bave se skoro svime što se u svetu proizvodi i prodaje, rekao je Nikolić, koji očekuje da Mulk zainteresuje svoje prijatelje da investiraju u Srbiju.

Nikolić je istakao važnost nastupa srpske privrede na Festivalu u Abu Dabiju, gde im je domaćin ustupio prostor besplatno, istakavši da je potrebno da se ovdašnje tržište mnogo bolje upozna sa srpskim proizvodima, posebno onim koji tu mogu dobro da se plasiraju.

Do pre neku godinu bilo je nezamislivo da ovde imamo ovakav kutak, rekao je Nikolić.

Na Festivalu kulturnog nasleđa Šeik Zajed učestvuje 17 kompanija i organizacija iz Srbije, a predstavila se i Fondacija „Dragica Nikolić“.

Predsednik Srbije je pokrovitelj učešća Srbije na Festivalu, dok je Privredna komora Srbije organizator nastupa srpskih firmi.

Festival se održava u organizaciji Ministarstva predsedničkih poslova UAE i Fondacije Kalifa bin Zajed i predstavlja jednu od najvažnijih kulturnih manifestacija u ovoj zemlji.

Nikolić je najavio da će sutra razgovarati sa šeikom Bin Zajedom, a prisustovaće i centralnoj svečanosti povodom Dana državnosti UAE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari