Nikolić i Vučić čestitali Trampu 1Foto.Epa

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je čestitku novom predsedniku
Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu i izrazio želju da će, stupanjem na dužnost novog američkog predsednika nastupiti era koja će svetu doneti više mira i stabilnosti.

Nikolić je istakao da građani očekuju i nadaju se ravnopravnom tretmanu Srbije i osnaživanju tradicionalnog prijateljstva koje je u našoj istoriji u teškim trenucima iskovano između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je takođe novoizabranom predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu stupanje na dužnost. Vučić je uputio najsikrenije čestitke Trampu i izrazio uverenje da će tu časnu i odgovornu dužnost predsednika SAD obavljati s dužnim poštovanjem i posvećenošću.

Nadam se da ćemo u periodu koji je pred nama nastaviti da razvijamo i jačamo odnose između Srbije i SAD na dobrobit naše dve zemlje i naroda, naveo je Vučić u čestitki.

On je istakao da turbulentna vremena i burne promene sa kojima, se svet danas suočava, iziskuju jake i posvećene lidere, koji mogu da odbrane i očuvaju demokratske vrednosti za koje se svi zdušno zalažemo.

Srbija je spremna da bude pouzdan i odgovoran partner, otvoren za saradnju sa američkim investitorima kojima može da ponudi siguran poslovni ambijent u zemlji koja je stub stabilnosti i mira u regionu Zapadnog Balkana, dodaje se u čestitki srpskog premijera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari