Predsednik SNS Tomislav Nikolić izjavio je juče da je „zaista iznenađen“ hapšenjem Mladića i da je to akcija „koja je već ko zna koliko pripremana“.

„Predsednik Srbije verovatno hoće da obraduje naciju da je završio još jedan posao, a SNS će ovim povodom da održi sednicu Predsedništva i da izda saopštenje. Ovo nije trenutak za bilo kakve stranačke reakcije, već za reakciju naroda i države“, rekao je Nikolić novinarima u Kraljevu.

Prema njegovom mišljenju, povodom ovog hapšenja ima mnogo pitanja koje treba postaviti i na koje odgovor treba da da predsednik Srbije, jer „ne postoje slobodni mediji, kako bi se o tom hapšenju znalo onoliko koliko svet zna o ubistvu Osame bin Ladena“. „Ko je to, ko je tog čoveka juče video, prepoznao, da li je možda Srbija znala sve vreme gde se nalazi Mladić, šta je to odlučilo da baš danas bude uhapšen“, istakao je Nikolić.

Lider naprednjaka je dodao da su potrebni odgovori jer se ne radi o običnom čoveku. „Njega Haški tribunal traži, ali u Srbiji nikada nisu uspeli da nam ga predstave kao zločinca i zlikovca“, rekao je Nikolić, koji tvrdi da je o hapšenju Ratka Mladića „saznao iz Zagreba“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari