Političari na vlasti su ogrezli u kriminalu, a Srpska napredna stranka će danas ili sutra detaljnije objasniti o kome i čemu je reč, rekao je juče predsednički kandidat naprednjačke koalicije Tomislav Nikolić. „Vreme je da znate s kim imate posla i šta se sve desilo sa izborima u nedelju“, istakao je lider SNS.



Nikolić je naglasio da ima suparnika „koji ne preza ni od čega i spreman je da uradi sve kako bi ostao na vlasti“. Tadić je, dodaje, „uplašen od toga koliko će njegovih prijatelja ostati na slobodi“.

On je naveo da trenutno naprednjaci razgovaraju sa DSS i Dverima u vezi s podrškom u drugom krugu izbora, dok će o formiranju eventualne vlade pregovarati nakon 20. maja. „Dobio sam pismo od Koštunice u kojem piše da želi da se sretnemo. Srešćemo se koliko sutra, a možda i danas“, napomenuo je Nikolić.

Lider naprednjaka je sa konferencije za novinare pozvao sve koji su glasali za Ivicu Dačića i SPS, kao i ostale građane, da u drugom krugu izbora glasaju za njega, a u pozivu mu se pridružilo nekoliko osnivača SPS koji su danas članovi SNS – Zoran Bingulac, Rajko Lučanin, Aleksa Jokić, Miloje Mihajlović, Zoran Vujović i Tomislav Milenković. „Ne slušajte onog ko je odmah u izbornoj noći postavio uslove za stvaranje koalicije i to u lično ime, a ne ime građana“, poručio je Nikolić glasačima SPS-a.

„Palma mi se zakleo“

Tomislav Nikolić je rekao da mu se Dragan Marković Palma pre nekoliko dana „zakleo u krsnu slavu da će pozvati građane da podrže naprednjake u drugom krugu“. „Možda je već promenio slavu“, prokomentarisao je lider SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari