Savetnik predsednika Republike Marko Đurić tvrdi da ne postoje nesporazumi između Tomislava Nikolića i Vlade Srbije.


Za pisanje medija da je Nikolić 30. oktobra u razgovoru s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom kritikovao Vladu, Đurić je kazao da „ne postoje smetnje i nesporazumi na relaciji predsednik – vlada“, ali nije precizirao zašto je Nikolić o problemima u energetskoj saradnji s Rusijom javno govorio u Moskvi, a ne u Beogradu.

„O problemima i šansama s Rusijom razgovora se otvoreno, postojala su neslaganja oko mera i nema razloga da se o toj temi ne razgovara kada se dva predsednika sreću i gde god da se sretnu“, rekao je Đurić za TV B92.

Na pitanje zašto te kritike predsednik nije prvo izneo članovima vlade u Srbiji, Đurić je rekao: „Odakle znate da nije“, a potom dodao: „Verujte da se razgovora o svim temama…“

Upitan kako je moguće da ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da „nije sigurna da je do predsednika došla prava informacija“ kada je reč o saradnji s Rusijom u oblasti energetike, on je rekao da je u uslovima „tabloidnog novinarska, spinova i lažnih vesti koje kruže“ nemoguće imati zdrav ambijent za razgovor. „Ne bi trebalo da raspravljamo na osnovu naslova koji danas donesu ove ili one novine“, rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari