Nikolić: Očekujemo ulaganja iz Kine 1

Veze Srbije i Kine su izuzetno čvrste, a sveobuhvatno strateško partnerstvo za nas je velika odgovornost i obaveza, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa zamenikom generalnog sekretara Vlade kineske provincije Šansi Sjaoning Džangom.

Nikolić je istakao da je prijateljstvo kineskog predsednika Si Đinpinga prema Srbiji i njemu lično otvorilo novo poglavlje u našim odnosima, dodavši da će se zalagati da se svi državni dogovori sprovedu do kraja.

On je ocenio da će predstojeći sajam u Šianu biti izvanredna prilika da se Srbija predstavi u najboljem svetlu, a sagovorniku je pružio uveravanja da je naša zemlja izvanredna destinacija za kineska ulaganja i da postoje brojne prednosti za ulaganje u proizvodnju.

Sa zadovoljstvom očekujemo ulaganja privrednika provincije Šansi u proizvodnju u Srbiji, od prehrambene industrije do IT tehnologija, zatim i namenske industrije i turizma, kazao je Nikolić, koji je naglasio da je dosadašnja saradnja u svim oblastima izuzetna.

Zahvalivši predsedniku Srbije na prijemu, Sjaoning Džang je konstatovao da je zahvaljujući Nikolićevim naporima Srbija postigla izvanredan rezultat.

Prema njegovim rečima, predstoji rad na konkretnom planu za Srbiju, a posebno za Kragujevac sa kojim je Šian uspostavio strateško partnerstvo, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari