Nikolić: Po CG se udara zbog borbe za mesto u Vladi Srbije 1Foto: Beta/Milan Obradović

Pojedinci iz srpskog državnog vrha, pomognuti medijima koje kontrolišu, koriste svaku priliku da u Crnoj Gori stvaraju ili dižu tenzije, kako bi se pod izgovorom navodne ugroženosti Srba u Crnoj Gori, bavili našom državom tretirajući je isključivo kao unutrašnje političko pitanje Srbije, ocenio je poslanik DPS Andrija Nikolić.

„Zlurada retorika šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, koji u najnovijoj izjavi, po ko zna koji put, pokušava Crnogorce da predstavi kao Srbe koji su se odrekli svog identiteta, govori o tome da je u toku velika borba za ministarske fotelje u budućoj srpskoj vladi, i da je jedan od glavnih kriterijuma, ko grđe udari po Crnoj Gori i Crnogorcima“, rekao je Nikolić, prenosi RTCG.

Kako drugačije, kaže Nikolić, protumačiti Dačićevu sugestiju novoj parlamentarnoj većini u Crnoj Gori, da je, kako reče, napokon kucnuo čas da se aktuelizuje pitanje dvojnog državljanstva, što je ništa drugo do novi pokušaj revitalizacije propale ideje Vojislava Koštunice iz vremena referenduma o nezavisnosti, da se jednom broju građana Srbije, zahvaljujući dodeljenom crnogorskom državljanstvu, omogući da svoje biračko pravo, ostvaruju i u Crnoj Gori.

Kongres u decembru?

Predsedništvo DPS predložiće da sredinom decembra bude održan vanredni kongres te partije. Na sednici Predsedništva DPS ocenjeno da je podrška više od 143 hiljada birača na avgustovskim izborima značajna, jer je ostvarena u izbornom procesu koji je, kako su rekli, pratilo direktno uplitanje stranog faktora i otvoreno učešće Srpske pravoslavne crkve. Predsedništvo je zaključilo da priznanje rezultata izbora DPS potvrđuje puni demokratski kapacitet te partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari