Nikolić: Prostor za saradnju sa Portugalijom 1Foto: FoNet/Ministarstvo

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u razgovoru sa predsednikom Parlamenta Portugalije Eduardom Ferom Rodrigesom, da dva naroda imaju mnogo toga zajedničkog i da postoji značajan prostor za saradnju, pre svega u oblasti ekonomije.

Govoreći o nedavnim razgovorima u Briselu, Nikolić je još jednom istakao da je Srbija posvećena miru i da će nastaviti da vodi dijalog sa administracijom u Prištini, kako bi se poboljšali uslovi života svih građana Kosova i Metohije. Predsednik portugalskog parlamenta je podržao Srbiju u procesu evrointegracija i istakao da je human odnos Srbije prema migrantima doprineo podizanju njenog ugleda u Evropi i svetu. On je naglasio da je poznato da je predsednik Nikolić značajno doprineo snaženju bilateralnih odnosa Srbije i Portugalije, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

Nikolić se upisao u knjigu počasnih gostiju Parlamenta i istakao da je počastvovan toplim prijemom na koji je naišao u Portugaliji. „Otići ću u Srbiju uveren da je prijateljstvo naše dve stare evropske zemlje, koje smo pre 135 godina označili uspostavljanjem odnosa, sjajan temelj za razvijanje dalje saradnje“, rekao je Nikolić, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari