Nikolić: Rat je najveća ludost

Ostavite komentar


  1. Clausewitz je apsolutno u pravu kada je konstatirao: "Rat je nastavak politike drugim sredstvima "! U tom kontekstu, budući da se "Velika Srbija" nije 90-ti mogla ostvariti "drugim sredstvima" izbio je naravno krvavi sukob u bivšoj Jugoslaviji. Iako je taj "projekt" neslavno i u krvi propao, još uvijek se vuku njegovi repovi i Vučić i Nikolić preko Dodika pokušavaju ostvariti bar "malu" Veliku Srbiju na tragu svojih ideja i svoje politike iz 90-tih. Vjerovati kako itko na području bivše YU i u u svijetu vjeruje Srbiji i Srbima dok ih vode Vučić i Nikolić čista je iluzija. "Zapad" je krajnje pragmatičan i neće iči džonom na Vućića i Nikolića dokle god oni Srbiju vode ka "Zapadu" .Ali ako oni i na dalje budu ispod stola "rovarili", i viodili dvostruku igru, mogli bi jednoga dana završiti i u Hagu, za što ima i te kakvog "štofa" , što je što je potpuno ispravno konstatirao i sam Šešelj na suđenju u Hagu!

  2. Stvarno?!
    Kada to kaze covek koji je do juce pozivao u rat, koji je javno pretio ubistvom …onda mi dopdje da ujutru na taste povratim i to po svom monitoru….

  3. Srbi su u većini polupismeni neobrazovani, zbunjeni, slđeni, anestezirni, hipnotizirani i sa kokošjim pamćenjem.Pa tako zaboravljaju na vreme kada je Bajčetinski džiber raspirivao ekstremni nacionalizam i huškao na ratove iz kojih je Srbija izašla kao najveći gubitnik. Ali je tada to za njega i njegovu stranačku bulumentu bilo politički i te kako isplativo . Iz istih razloga danas izigrava goluba mira. Sama njegova pojava i ovakvo laprdanje, kod normalnih i zdravomislećih ljudi izaziva gađenje nagore vrste…

Ostavite komentar


Politika

vilijam barns

Glas Amerike: Upadljivo ćutanje Beograda o poseti šefa CIA Vilijama Bernsa

Boravkom na Kosovu u četvrtak i petak, direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns okončao je posetu regionu tokom koje je obišao i BiH i Srbiju, ali je poseta Beogradu ostala obavijena velom tajne - od detalja da niko u Srbiji nije ni potvrdio Bernsovu posetu, do toga s kim je i o čemu razgovarao, piše Glas Amerike (VOA). 

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.