Nikolić: Tačka na nepotrebne sukobe

Ostavite komentar


  1. А, четнички војвода, рђаве кашике, сендвичи, расељавања…?!

  2. Ne dao bog da je Vojvodjanin Istvan Pastor pricao sa Tomom-diplomom na madzarskom jeziku (da i ne pominjemo engleski ili nemacki) ispao bi fleksibilni Pastor
    separatista i izdajica svega pozitivnog u Srbiji.i Vojvodini.

  3. Ja sam sada više za kanal Gazivode- Raška čime bi se skrenula voda reke Ibar i prestalo da se puni jezero Gazivode čijom se vodom snadbeva isključivo kosovska dolina i termoelektrane Obilić (o tome kako su albanski političari svesno "Trampili" albansku Lapsku Dolinu za srpski Ibarski Kolašin 1962.god. baš zbog hidrosistema Ibar-Lepenac drugi put) i tako pojačali pregovaračku poziciju sa kosovskim Albancima.
    Što se tiče vojvođanskih Mađara moramo kleknuti i izvinuti se i njima i vojvođanskim Nemcima nad kojima je izvršen genocid (proterano 200.000 i ubijeno oko 20.000 vojvođanskih Mađara i proterano 300.000 i ubijen svaki deseti Folks Dojčer u periodu od 1945.god. – 1952.god.) i njihova imovina, crkve pa i groblja dati vojvođanskim kolonistima koji su sada, nažalost, listom, zagovornici Vojvodina Republika.
    Taj model otimanja tuđeg, ubijanja i proterivanja su uspešno sproveli Hrvati sa 300.000 proteranih istrijanskih Italijana u periodu od 1945 -1952.god. i nakon Bljeska i Oluje oko 300.000 hrvatskih Srba. Kao i kosovski Albanci sa proteranih oko 250.000 Srba i Roma.

  4. Miodrag iz Peći je dobro proučio tabloidne klozetske novinare sa njihovim podaničkim urednicima i gle čuda to iznosi kao svoje razmišljanje.Dakle kod nas je praksa da sve što je istoriska činjenica dobije srpski epilog sa tendencijom pojačane mržnje na komšiske pragove..Nisu uopšte bitne činjenice jer su to donele srpske novine a potvrdila ,televizijska ekipa Obrenovca ,Malog Zvornika,Zvečana,ili pak Akademik Dodig i kompletna bosanska armada čija se velika dela već vide u Srbiji unazad dve do 3 godine.
    Život je i onako farsa,pa zašto ne bi smo i dalje bacali svetu ,uspešno ,kao i do sada,prašinu u oči.
    Nažalost sve će nam se vratiti sa zadrškom a onda će početi opet istoriska kuknjava "svi nas mrze",
    Nije čudo za plaćene političke profesionalce koji su zauzeli vodeće pozicije u državi bez ikakve prakse,čude me obični ljudi koji istinskom mržnjom i otrovnim rečima blate do jučerašnje prijatelje iz okruženja,a ako tome dodamo, bezrazložno, eto nove hrane za komentatore tipa "Miodrag iz Peći".

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.