Ko je čovek koji će odlučiti o vlasti u Nišu? 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Preliminarni rezultati izbora u Nišu pokazuju da će koalicija oko SNS-a biti izjednačena po broju mandata sa opozicionim listama. Tas na vagi mogao bi da bude jedan odbornik Ruske stranke.

Prema podacima CeSID-a, na osnovu 92 odsto obrađenog uzorka SNS je u Nišu osvojio 44,5 odsto glasova, odnosno 30 mandata u gradskoj skupštini.

Isti broj mandata imaće i odbornici opozicionih partija nakon što su liste Grupa građana „Dr Dragan Milić“ dobili 24,5 odsto (16 mandata), „Biramo Niš“ 15,8 odsto (10) i „Ujedinjeni – nada za Niš – Miodrag Stanković“ i „Dr Savo Manojlović – I ja sam Niš – Kreni-promeni“ četiri odsto (2 mandata).

Formiranje vlasti tako bi moglo zavisiti od Ruske stranke koja je sa podrškom od 1,2 odsto izašlih građana, došla do jednog mandata.

Tako bi se u gradskoj skupštini Niša mogao naći nosilac i prvi na listi Ruske stranke – Tihomir Perić.

Perić, koji je po zanimanju energetičar, rođen 1963. godine u Skoplju, a kako pišu Južne vesti, od svoje osme godine živi u Nišu.

Bio je većnik u opštinama Medijana i Pantelej, a posle izbora 2016. godine bio je zamenik šefa odborničke grupe SRS u Skupštini grada Niša.

U Gradskom veću Niša krajem 2017. godine zamenio je svog, do tada, stranačkog kolegu Bojana Krstića. Bio je predsednik Gradskog odbora SRS u Nišu, kao i član SRS od kraja devedestih do 2020. godine.

Radikalski dres nosio je sve do izbora 2020. i formalno je, na dan održavanja, napustio stranku posle 30 godina.

Tri godine nakon toga, kako sam kaže, nije bio ni u jednoj stranci, niti na javnoj funkciji. Sve do marta 2023. godine, kada je izabran za poverenika Ruske stranke u Nišu i Nišavskom okrugu.

Oženjen je i otac četvoro dece.

Dešavanja na izborima iz minuta u minut pratitre u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari