Niška opozicija: Paralelni birački spiskovi, intervenisala policija 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

U poslednja dva sata registrovali smo brojne nepravilnosti i nastojali da ih sprečimo, zbog čega je došlo do manjih incidenata, saopštili su iz izbornih štabova niške opozicije.

Oni su kazali da su uočili oko biračkih mesta osobe sa „paralelnim biračkim spiskovima“, odnosno sa kopijama izvoda iz biračkih spiskova, koji su pokušali da ih unesu na biračko mesto.

Na biračkom mestu broj 22 u Osnovnoj školi „Stefan Nemanja“ intervenisala je policija nakon što je, po podacima opozicije, žena pokušala da na biračko mesto unese papir koji je ličio paralelni birački spisak, a nakon što su je „uhvatili“, pokušala da ga izbaci kroz prozor.

Do incidenta je došlo i ispred Osnovne škole „Miroslav Antić“, gde je aktivista pokreta Kreni- Promeni takođe pokušao da spreči zloupotrebu „paralelnog biračkog spiska“.

U opoziciji još kažu da su registrovali porodično glasanje.

Primećeni su i kombiji koji voze ljude na glasanje, kazali su oni.

Aktivisti SNS, dodali su, danas obilaze svoje sugrađane i „podsećaju“ ih da treba da glasaju.

Na vratima nekih stanova u Nišu osvanuli su flajeri na kojima piše „Bojkot!“, kao oni sa likom predsednika Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

U Gradskoj izbornoj komisiji su kazali da izborni dan protiče regularno i da im nisu stigli prigovori zbog nepravilnosti.

Dešavanja na izborima iz minuta u minut pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari