Dragan MilićDragan Milić: foto Dimitrije Nikolić/ATAImages

Nakon što je Viši sud u Nišu doneo odluku da odbije žalbe opozicije, završena je pravna borba za izborne rezultate koju su vodili. Odluka je doneta u petak, a iz opozicije su nam saopštili da se do srede neće izjašnjavati po ovom pitanju, kada će održati konferenciju za medije s početkom od 12 časova.

Kojim putem će sada niška opozicija kada je pravni zatvoren, još uvek nije poznato, a po svemu sudeći mediji kao i građani će na ovo pitanje dobiti odgovor u sredu, prenosi portal Nova.rs.

Podsećamo, Viši sud u Nišu odbio je prigovore, odnosno žalbe niške opozicije zbog neregularnosti na lokalnim izborima održanim 2. juna.

Pre toga je Gradska izborna komisija (GIK) odbacila pre nedelju dana sva 24 prigovora opozicije, nakon što je Viši sud te prigovore vratio na ponovno odlučivanje.

Iz niške opozicije rekli su tada da su zapanjeni tom odlukom i najavljuju podnošenje žalbi sudu i krivičnih prijava protiv odgovornih kako bi dokazali da je počinjena izborna krađa.

Takođe, opozicija je prošle nedelje podnela krivičnu prijavu protiv predsednice Gradske izborne komisije (GIK) Danijele Milićević i protiv Ivice Stojanovića, koji je bio zadužen za regularnost izbora na biračkom mestu 10, gde je u zapisniku olovkom ispravljen broj glasova za Rusku stranku i ukupan broj birača koji su na tom mestu glasali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari