Niški odbor Narodne stranke podržao kandidaturu Miroslava Aleksića za predsednika stranke 1foto Miroslav Dragojević Danas

Gradski odbor Narodne stranke u Nišu doneo je sinoć odluku da “pruži apsolutnu podršku” potpredsedniku Miroslavu Aleksiću u kandidaturi za predsednika te stranke, saopštio je taj odbor.

U saopštenju se navodi da je na 28. sednici GrO za podršku Aleksićevoj kandidaturi glasalo 14 članova, tri su bila protiv, a uzdržanih nije bilo.

„Gradski odbor Niš smatra da je Miroslav Aleksić svojim dosadašnjim opozicionim radom i aktivnostima kako na organizaciji stranke tako i kao šef poslaničkog kluba Narodne Stranke u Skupštini Srbije opravdao epitet najpopularnijeg i najhrabrijeg političara u Srbiji i da apsolutno ima kapacitet da preuzme rukovođenje stranke“, navodi se.

U saopštenju se dodaje da se niški odbor NS na taj način pridružio „većini gradskih i opštinskih odbora u Srbiji“ koji su dali podršku Aleksiću.

Pre sednice GrO NS u Nišu njegov predsednik Đorđe Stanković, koji je i narodni poslanik i potpredsednik stranke, takođe je pružio podršku Aleksiću.

Niški odbor Narodne stranke podržao kandidaturu Miroslava Aleksića za predsednika stranke 2
Đorđe Stanković: Foto Narodna stranka

On je ocenio da odluka Predsedništva NS od 15. jula kojom je Aleksić smenjen sa mesta predsednika Izvršnog odbora „predstavlja puč u stranci“, a da iza nje, kako je rekao, zapravo stoji namera Vuka Jeremića da na autokratski način stvori uslove kako bi ponovo bio izabran za predsednika.

Jeremić i članovi IO koji su glasali za Aleksićevu smenu su to negirali, navodeći da je on smenjen kako ne bi bio u sukobu interesa na sledećim unutarstranačkim izborima, koje organizuje IO, pošto je najavio svoju kandidaturu za predsednika.

Izbor predsednika NS održaće se na redovnoj skupštini Narodne stranke 22. oktobra ove godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari