Njujork tajms razgovarao sa stanovnicima Gornjih Nedeljica: Trebaju mi zelene jabuke i zelena trava

  1. Srbija je poljoprivredni gigant. Po izvozu smo među prvima u Evropi, jer svako ceni naš kvalitet.

  2. Neka Nemci ne zaborave pali su jednom na ceru pašće opet. Moskvu ne podržavaju nacionalisti već narod Srbije.

  3. Sto nerece ovaj Njujork, izgledaju kao posle bombardovanja 1999 kada smo ih gadjali uranijumom.

  4. Evo iste kampanje kao 90 ti.Sada da dodje misija ujedinjenih nacija sa vojskom u nedeljice .Ista kampanja.

  5. Господин Вучић ово, господин Вучић оно. ББЦ даје легитимитет једном аутократи који хоће да упропасти Србију.

  6. „Trebaju mi zeleni pasnjaci i krda bizona, ne zuto kamenje“, rekao je poglavica Bik Koji Sedi inteligentnim, nasilnim, mnogobrojnim, dobro naoruzanim, organizovanim, pohlepnim ludacima iz Evrope, svojevremeno.

  7. Što niko ne primećuje protiv Ling long pingova? Uvrstite i to, oni su opasniji, a već su tu. Ceo grad bez vode i niko da zucne… Ovde su opet nečije pare, tačno se vidi čije. Narod slep, vlast alava i u strahu.

  8. Od zelenila iz postojbine gospodina Šolca ovde su do sad najviše stizali ljudi obučeni u zelena odela, zelene bombe iz aviona i zločini bez kazne. Gospodi Šolcu i Vučiću ovde niko ne veruje.

  9. A što niko ne razgovara sa narodom Zrenjanina. Žive bez pijaće vode i čekaju da im Kinez zadimi iz radnog logora ceo grad, bokte! Baš bi i ove pitali da nisu s istoka zapeli da ne damo Švabi, pa daj im jednom da vidimo, sigurno im neče biti gore nego Zrenjanincima.

  10. Kada bi tako razmisljali…“Trebaju mi zelene jabuke“…fabriku jednu ne bi imali. Imamo mi jabuka i vise nego nam je potrebno ali novih tehnologija i skupih projekata nemamo. Ne zaboravite da su se sve bogate zapadne zemlje obogatile fabrikama odnosno tehnologijama koje su bile daleko veci zagadjivaci nego i jedna danas u Srbiji! Sad nama kao smeta svasta nesto…

  11. Rio Tinto mars iz Srbije? Nesto sto je u perspektivi, daleko od bilo kakvog zagadjenja. A zasto nema LINGLONG mars iz Srbije? Ili mozda TOYO TIRES mars iz Srbije? Ima i vecih zagadjivaca pa nikome ne smetaju. Ma sve je to dokaz da je litijum ispolitizovan i da se ne sme dozvoliti bogacenje zemlje jer ce ovi vladati narednih 20 godina a opozicija to sebi ne sme da dozvoli. E zato su digli narod. U pocetku, smetalo im zagadjenje vode, danas podzemni rudnik, pa sami ne mogu da se dogovore sta je problem sa Rio Tinto!

  12. Lali i 100 batina po tudjim ledjima nije nista.Vrati se u osnovnu skolu i uci opet hemiju i biologiju.

  13. Za Lalu; obogatili su se motanje kablova. Vlast vidi ekonomskog tigra a narod iznosi frižidere iz kuća. Šta da stave u njega, samo džabe troši struju.

  14. Toliko oranica, praznih polja, unesto da drzava raspise konkurs pa da odkupljuje kuce i daje ko hoce na selo, pa podsticaje..jer kad je covek sit i ima para bolje da otkupljujemo gfe se drugi truju, a hranu ce svako kupovati

  15. Lupetala sa vamq, gde mu jeta zelena trava i jabuka, na terazijama, njemu ništa ne treba, a to je njegov izbor a ne i većine.

  16. Trebamo se boriti pa taman neka nas sve pohapse.Ovo je borba za život.Izgleda da ni svesni nismo šta nam se sprema.

  17. Evropskom Zakon o obnovi prirode koji je stupio na snagu i ciji je cilj da se staništa vrate u prirodno stanje, da se obnovi najmanje 20 odsto kopnenih i morskih područja Evropske unije do 2030. i narušenih ekosistema do 2050. obnavljanjem šuma, ponovnim natapanjem močvara i vraćanjem reka u njihovo prirodno stanje slobodnog toka ocigledno se suprotstavlja ovdasnja vlast sa onim sto namerava a to je da poljoprivredno zemljiste,prelepe pasnjake,sume pretvori u pustare, otvaranjem rudnika litijuma a koje po svetu ozloglaseni Rio Tinto ostavlja na planeti.Pri tome narod optuzuje za ljubav prema sopstvenoj zemlji,prema prirodi,zdravom zivotu, vodi i vazduhu. Da li narod yasluyuje ovakvu vlast i da li vlast zasluzuje ovaj narod.

  18. Западне земље на челу са САД су кроз историју показали своју искреност и „забринутост“ за слободу ,напредак и богатства других народа.Престаните да увлачите Русију о причу са Рио Тинтом и са националистима у Србији.Народ Србије једноставно не жели ископавање литијума и преоравање земље Србије.

  19. Poceli smo davno koroviti i umesto da povadimo korenje mi potkresujemo. grane. Pričamo o izdaji Kosova a svi znamo da je oteto, doveli RT pre 20 20godina, prodavali 2ara za milion € sad smo protiv, Amerika prica o razrusenim kucama dok umiremo od njihovog zasipanja bombama i os. uranijumom. Nije uopšte cinimi se pitanje oce li se kopati vec smo u sluzbi interesnih kompanija ko ce kopati ili mozda ko zna kakvih interesa istoka i zapada. Al kako god mi smo samo masa u sluzbi ni sami ne znamo cega ni koga.

  20. Neka ne sanja niko, ni Amerika, ni Švabe. Niko! Rudnika litijuma neća biti.! Nemačka ga ima više, ne prolazi kroz naseljeno mesto, pa neka kopaju

  21. Zašto Srbija ne bi žrtvovala svoju prirodu i zdravlje za dobrobit nemačke automobilske industrije??

  22. U južnoj Africi postoje rudnici dijamanata.Ne znam koliko utiču na životnu stedinu, ali znam da stanovništvo nema nikakve koristi od toga.Kakvu ćemo korist imati mi osim što će nam uništiti prirodu?

  23. Ne damo da nam se trajno zatruju zemlja, voda i vazduh. Lagao za Kosovo, laže i sada.

  24. Zamislite samo pokušaj kopanja u Sloveniji. Imaju zaštićenu prirodu i veći životni standard.Naučimo nešto od njih, nisu daleko.

  25. Možda je za vas gospodin Vučić za mene ti nije svakim danom dokazuje svojim postupcima i ponašanjem da sam u pravu

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.