NLS proziva SNS za govor mržnje u Kraljevu 1Pritnskrin KTV/Jutjub

Novo lice Srbije (NLS) upozorilo je danas da je u Kraljevu dozvoljen otvoren govor mržnje i targetiranje potpredsednika te stranke Ivana Matovića, koje sprovodi lokalna vlast Srpske napredne stranke (SNS) u Kraljevu.

Prema navodima NLS, SNS je u želji da utiče na, za vlast nepovoljne potpise inicijative za održavanje referenduma u cilju odbrane državnih kraljevačkih apoteka, organizovao kampanju čija je meta Matović i koji se na plakatima najužasnije vređa i proziva.

„Umesto da vlasti Kraljeva omoguće konstruktivan dijalog i organizuju referendum nakon sakupljenih 11.000 overenih potpisa građana Kraljeva kako bi se sačuvala državna Apotekarska ustanova, lokalna vlast na čelu sa gradonačelnikom grada Predragom Terzićem pribegava neviđeno sramnim metodama zastrašivanja i obračunavanja sa političkim neistomišljenicima“, ocenila je stranka.

Osim negativne kampanje prema čelnim ljudima opozicije, vlasti pokušava da opstruiše volju građana pritiskom na potpisnike referenduma ne bi li povukli svoje već date i overene potpise.

„Najnoviji potez vlasti i ničim objašnjene ostavke predsednice Gradske izborne komisije Kraljeva, mi vidimo kao poslednji u nizu pokušaja da se uništavanje javnog zdravlja i zdravstvenih institucija sprovode u delo“, navelo je Novo lice Srbije.

Ta stranka je istakla da pruža podršku svim opozicionim prvacima u Kraljevu i pozvala vlast u Kraljevu da prestane da targetira svoje političke protivnike, već da spor oko državnih apoteka u gradu vrati u institucionalni okvir i odgovorne za sramnu javnu kampanju targetiranja kazne po zakonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari