Nonić o sastanku na FPN-u: Zašto samo stranke iz „kruga dvojke“ pregovaraju o izbornim uslovima?

Ostavite komentar


  1. Зашто само странке из „круга двојке“преговарају о условима избора ?
    Одговор је једноставан,зато што власт бира опозицију са којом ће „преговарати“ о изборним условима и самим тим се врши аболиција власти за све недозвољене радње учињене у супротности са Законом о локалним изборима и Закона о избору народних посланика.

    1. Nažalost, kada prelistavam komentare vrlo često pročitam i takve koji su puni zlobe i podmetačina. Prvo odbornik iz Niša je sebe disvalifikovao sa pričom o opozicionim strankama iz „kruga dvojke“ za koje ne treba glasati jer su relikti prošlosti i samim tim nepoželjni da se kandiduju na novim izborima. Naravno on i njegovi istomišljenici su ti „čisti i čestiti“ koji sebe aboliraju od svega lošeg. Vlasti u Srbiji ne smetaju „slobodni strelci“ koji jelte uživaju poverenje građana sve dotle dok tako pišu i govore o ozbiljnim opozicionim strankama, naprotiv, vlastima su takvi najdraži, procenite zašto.

  2. U ovim lokalnim“inicijativsma“su ljudi koji su sve moguce stranke .promenili od 2000.god pa na ovamo.Cilj im je da ako ikako mogu predju cenzus na lokalu da bi posle mogli da trguju sa mandatima po principu ko da vise.

  3. Bravo odborniče Noniću. Tako U PRAVU SI.

    Na isti način su izabrali grupu eksperata za pregovore (ja sam je nazvao Grupa eksperata za Beograd). Na isti način deluju svE vreme. Dakle, SZS prigrabio poziciju i ponaša se kao da je on opoziciona Srbija.
    Malo je verovatno da će se oni toga odreći. Taj obrazac iz paklenog „Kruga dvojke“ je skovan odmah nakon 2000 god, kada javno proglasiše „… da će mo najpre razvijati Beograd, pa će potom Beograd razvijati ostatak Srbije…“. I to se i desi. Na toj osnovi se odigrala nevidjena ekonomska plačka sve Srbije a u korist Beograda. To i danas traje, nije prekinuto, pošto se radi o sistemski smišljenom mehanizmu.
    Znaju ovo gradjani Srbije. To je jedan od osnovnih razlog što su protesti praktično prestali u unutrašnjosti Srbije, samo to nikako da iko pomene. Pričitao je narod tz. vodje.
    I da ne dužim (a imalo bi se mnogo toga da napiše o ovom problemu),
    NIJE Kosovo NAJVAĆI PROBLEM Srbije,
    BEOGRAD JE TO POSTAO DOSTA DAVNO i ne ispušta već ZAOŠTRAVA tu poziciju.

    Za Srbiju i VAN BEOGRADA.
    Čuvajmo se, opsana pojava je u pitanju.
    Nijma poverenje: NIKAKO.

      1. Poštovanje,

        ovako naopake namere nemamo niti ćemo ih imati, samo da znate.

        Medjtim, mogli bi ste da razmislite kako da vratite OTETO.
        Oteto je prkleto, zar ne.

  4. A vojvodjanski autonomasi, koji o problemu centralizma govore godinama, kritikuju se kao separatisti. Ne bi me cudilo da krene hajka kako vi zapravo zelite da otcepite Nis od Srbije i prikljucite ga Bugarskoj.

  5. Mi u Kragujevcu zivimo opet u Dolini gladi…skrajnuti sa svih infrastrukturalnih projekata, Fijat pred gasenjem…vazno je ocigledno da sav novac odlazi za beograd, tkz SzS gleda da se dobro udomi i dodvori vlasti.

  6. Na nekom tviteru sam procitala:

    Iz Sporazuma sa narodom: „Spremni smo na transparentnost i otvorenost za građane u svim svojim aktivnostima, uz uvažavanje svih različitosti.“ 200.000 potpisnika. Shodno Sporazumu opozicija da objavi sta je bilo na prvom sastanku bez obzira sto „spremnost“ nije obaveza.

    Jos da pitam da li su NVO tu da savetuju, pomognu, podrze borbu za pravdu itd, ili su tu da komanduju? Oni su pozvali, oni su naredili da bude zatvoren sastanak …. Ko su bre oni? I jos, izborni zakon je dobar ali se ne postuje. Nisu potrebni zatvoreni sastanci i pregovori da li zakon treba da se postuje …Sastanak treba da je otvoren, da se trazi sta da se ispuni po zakonu da bi izbori bili normalni, a ako pozicija to nece – dovidjenja, nema nas.

  7. I da dodam,
    Citajuci komentare vidim da je zadatak NVO da nas posvadja. Oni su slali pozivnice. Nekom svadja odgovara, a neko naseda.

  8. Mislim da je posle prvog sastanka suvišno komentari opoziciju. Ako pričaš o lažnom doktoru, i likovima kao što su Martinović, Djukanovic itd. A onda napravite žurku za koju se saznalo. Posle se dogovorite da se ne govori u javnosti o detaljima, a onda kad ste videli da ste se preračunali, kažete da ipak hoćete da budu razgovori otvoreni za javnost. Prvo ste uvažili neku drugorazrednu ekipu iz SNSa koju ste hteli da diskreditujete preko lažnih diploma,afera i sličnog, a onda još pristali na njihove uslove.

  9. Poštovanje,

    ovako naopake namere nemamo niti ćemo ih imati, samo da znate.

    Medjtim, mogli bi ste da razmislite kako da vratite OTETO.
    Oteto je prkleto, zar ne.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.