Nosiocu transparenta u Šapcu poreznici zatvorili radnju akvarijumskih ribica

Na "sitnima" se sve prelama

Ostavite komentar


    1. Kapiram da im fali im jedno „zato“ pre tog „sto“. Mislim da se to navodno odnosi na razlog zatvaranja, a ne na to da li su nekoga tamo zatekli li ne, vec da li je to zaista razlog ili sto je bio na protestu.

  1. Covece zatvori radnju
    i radi na crno !
    Tako radi pola Srbije
    jer drugacije ne mogu
    da opstanu!

  2. Da si batalio ovu karikature od „države“ i otišao bilo gde samo ne ovde, čak i u Afriku, živeo bi normalnim životom.
    I obavezno uzmi tamo grobno mesto tako da se ni mrtav ne vratiš u Svrbiju.

    1. I da time učini uslugu ovoj vlast!? Jako si pametan! Oni to i priželjkuju, da svi odemo, i ostavimo im ovo bogatstvo od države na dlanu, e pa neće moće!!! A svaka borba mora da trpi posledice, tako i ova njegova prodavnica…

      1. Kada se svi iselimo tada neće imati više nad kim da vladaju. Ne može se vladati sam nad sobom. Sve će se raspasti.
        U svakom slučaju nije samo do vlasti jedne, napravili smo zlo od nekad prelepe zemlje i naroda. Pitajte malo ljude koji imaju sreću da su već otišli, kako žive i ponašaju se ljudska bića. Ovo ovde je dno dna.
        Ja lično sam u procesu odlaska i žalim što nije moglo pre. A grobno mesto ću prvo…

  3. Izdrzi hrabri covece. uskoro ovom ludilu dolazi kraj. Posten, pametan, pristojan svet vidi sta nam radi ova vlada i to necemo trpeti doveka.

      1. ajde …ajde jos malo sendvica ima za takve kao sto si ti …ali sta kad uskoro tvoji av drugari padnu , sram tebe bilo botino vucicevska nas je sve vise .

      2. Jel citas ti tekst ?!
        Mada vama je dovoljno sto vam prvorodjeni kaze,mantra je mantra.

      3. Sarcevicu okreni se oko sebe i priznaj na glas da su najveci utajivaci poreza clanovi vladajuce partije tj. vladajucih partija. Koji im je drugi razlog da budu u tim partijama osim finansijske koristi?

        1. Nece priznati na glas,ali se nadam da makar negde u nekom malom delu svog mozga ipak prizna sam sebi da je to tako!

        1. Mozda je trebala da isprica pricu kako su joj ukrali LK i identite, pa bi je inspektori ostavili na miru!

      4. Bojane, niko ne želi da se radi protiv zakona. Problem je što se sve službe zakače na malog čoveka isti momenat. Za to vreme promiču razni muljatori koji imaju na desetine neprijavljenih radnika i koji ne isplaćuju plate i doprinose zaposlenim.
        U konkretnom slučaju se odnosi na suprugu vlasnika. Članovi uže porodice, žena, deca mogu povremeno bez kršenja zakona da rade u radnji. jedini uslov je, ako rade sa hranom, onda je potreban lekarski pregled.

      5. Tako je porez i Radnici moraju da se placaju svagde u svetu al mi smo navikli tako da se neplava nista pa od cega onda vas da placaju a trazite da dobivate subvencije za firme al stim idete pozimovanjima morima slavama ljudi nigdje u svetu necvetaju Ruze i ovamo se hoda po trnju radi se od jutra do sutra i nema Drzavni Firma sve privatnici i mora se postovat a ne lezat i traziti od Drzave i Pljuvat ako hoces da nesto postignes moras zapet pljunut u ruke i raditi toliko od mene radim moj cjeli zivot u Inostranstvu i po tri posla pare nesmrde necekam od drzave i nepljujem presjednike Austrije sto stan kosta od 46 kvdrata 500 struja 340 tel .tv itd i nema dovoljno od platerazmislite vi sto pljujete ko dobro zivi vi na svom na svomeili mi na tudjim jaslama i odvojeni id svoih najmiliji

      6. stop nezakinju i zakon da bude za sve isti ,ako ja mogu da prijavim radnike e moraces i ti i tada ce drzava biti jaka

  4. Kada bude srušana diktatura voljom naroda, ovi i svi drugi poreznici koji maltretiraju narod, lustracijom će morati da idu u privatnike pa da onda vide kako je teško zaraditi pare za koricu hleba.

    1. Ako mislite da je u redu ne prijavljivati radnike onda se nista nece promeniti promenom AV.

  5. Ja sam zbog ovakvih stvari otisla iz zemlje, mada sam radila za stranu firmu i kinta je bila OK. Kad se na vrhu primenjuje zakon kao u Eritreji a na dnu kao u Svajcarskoj to budi ono najgore u coveku. Iz daleka se tesko vidi, ali ovo me podseca na fazu JUL je kul, sto je valjda dobro.

  6. Ako je radnja zatvorena na tri meseca, onda je ponovljeni prekršaj u kratkom vremenskom periodu. Inicijalna kazna za neprijavljivanje radnika ili neevidentiranje prometa je 14 dana, a tek ako se ponovi prekršaj kazna je 90 dana.

    1. A ko ce ga odbraniti od resenja o zatvaranju na 90 dana za prvi prekrsaj?
      Vi?

  7. Pod hitno da se da svaki vid podrške ovom čoveku od strane organizatora protesta i opozicije. Ako već nisu, moraju da oforme tim koji će da reaguje u ovakvim situacijama.

  8. U svim gradovima u Srbiji gdje se odvijaju protesti desava se pritisak na ljude koje rade u drzavnim sluzbama ( bolnice, MUP, opstinari itd ) da ne smiju da prisusutvuju protestima pod prijetnjom otkaza. Do kada ce Srbi i ostali koji zive ovde da trpe ovog ludaka i njegovu svitu na vlasti ? Oni kupuju medijske kuce, botove i sve ostalo sto im treba da ostanu na vlasti od novca koji narod Srbije uplacuje u budzet. Imali smo psihopata na vlasti, ali ovakvog nikada.

    1. U Sapcu jedini pritisak koji se odvija je pritisak( od gospodina Zelenovica) na gradjane da moraju da izadju na protesne setnje.

      1. Što lažeš, evo ja sam Šapčanka i niko me nije primoravao da idem na protest, pogotovo ne gradonačelnik.

  9. imam jedan predlog bilo bi veoma pametno i korisno da se napravi neka vrsta bele knjige gde ce taksativno navesti ljude iz raznih drzavnih sluzbi koji su radili svoj posao ne po zakonu vec po naredbi stranaka pa im se jednog lepog dana zahvaliti na sluzbi,sve po zakonu

    1. Bas tako. Treba obeleziti sve koji rade mimo ovlascenja i iskljucivo represivno. Pa treba malo zaplasivati i sa ove strane, a ne kao od nas je sve ok, bez ikakvih posledica, a sa njihove strane stvaranje alibija za takve kao satro zaplasivali ih. I kada dodje do promene vlasti puj – pike, ne vazi vise, a mi cemo opet za sledecu vlast isto tako, ili neku trecu vlast koja bude. Znaci, evidencija, pa onda ko se ogresio, po zasluzi, ko je zabijao glavu u pesak, po zasluzi, ko se vadio na to da mora zbog ucena – takodje po zasluzi.Za necasno vrsenje svojih duznosti, za podrsku diktaturi, za ugnjetavanje onih koji misle drugacije – otkaz bajo bez prava zaposljenja pet godina da okajes grehe, pa cemo da vidimo da li ces raditi to za sta si placen, ili ces primati platu da glumis poltroncinu. Samo na takav nacin se moze obezbediti podrska normalnog naroda u Srbiji koji ima minimum morala. U suprotnom bice dzaba smo krecili, kao i do sad sto je bilo…

    2. Sve to stoji, ali iz onoga što čovek kaže ispada da nije nikada radio popis?
      Pa ne treba na svakoj ribici da ima inventurni broj već da se zna koliko je ušlo i koliko je izašlo iz radnje. Pa odgajivači (kunica npr) za svako grlo vode knjigu (u principu obicnu svesku) da bi se znalo šta i kako, koje je grlo isplativo koje nije. Dakle broj. Ne sumnjam da je u manjim gradovima pritisak ali treba biti oprezan i u ovakvim tvrdnjama.

  10. Da se razumemo, nisam pristalica aktuelne vlasti ali moram da ukažem na sledeće. Po zakonu, preduzetnici nisu u obavezi da prijave u radni odnos članove uže porodice (supruga i deca), tako da članovi porodice mogu da rade i ako nisu prijavljeni. Ako je u pitanju njegova venčana supruga, to nikako nije mogao biti osnov za zatvaranje.

  11. Mislim, da po zakonu, ako ste prijavljeni kao preduzetnik što pretpostavljam, da članovi porodice mogu da rade kao pomažući članovi u radnji bez prijavljivanja….Proverite

  12. Registrovao radnju, pod nazivom „PIRANA“ i otišao u protestnu šetnju??? Zašto „udara ispod pojasa“??? Nije on registrovao radnju da bi živeo, već samo da bi živcirao… Nema te Srbende, kojoj ova asocijacija nije jasna!

  13. Specificna delatnost udruzenja, znaci da iz budzeta opstine dobijas novac za svoje udruzenje plus drzis prodavnicu i nemas prijavljenog radnika, daj bre molim te i ti si bitna vest i nepravedno si kaznjen… Zao mi jedino ribica…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.