Nova direktorka Nacionalnog parka Fruška gora po struci pedagoškinja: "Stranačka politika se nastavlja samo se imena menjaju" 1Foto: Danas/A. L.

Jelena Višekruna, nova je v.d. direktorka Javnog preduzeća „Nacionalni park Fruška gora“, a po struci je pedagoškinja.

Do sada se nije pojavljivala u javnosti, a kako piše 021.rs profesionalnu karijeru počela je u privatnom sektoru kao rukovoditeljka preduzeća. Od 2016. do 2020. bila je zaposlena na poziciji savetnice za socijalnu zaštitu u Pokrajinskom zavodu za socijalnu zaštitu.

Radila je i kao inspektorka za socijalnu zaštitu u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku.

U kratkoj biografiji koju je preduzeće objavilo ne navodi se šta je kvalifikuje za poziciju na čelu preduzeća koje bi trebalo da se bavi zaštitom prirode.

Navedeno je samo da je „učestvovala u aktivnostima pripreme i realizacije projekata u oblasti zaštite životne sredine“.

„Kontinuirano se edukuje u oblasti psihoterapije i savetovanja. Kreirala je i realizovala brojne obuke i predavanja. Poseduje nacionalni sertifikat iz psihoterapije“, navodi se u biografiji.

Dragana Arsić iz Pokreta Odbranimo šume Fruške gore, prokomentarisala je da se stranačka politika nastavlja, samo se imena menjaju.

Vlada Srbije je krajem avgusta objavila u Službenom glasniku odluku u kojoj se navodi da je dotadašnji vršilac dužnosti direktora JPNP „Fruška gora“ Živko Cvetković, razrešen dužnosti na osnovu ličnog zahteva, bez drugih objašnjenja o razlozima za ostavku.

LSV- Vojvođani: Imenovanje nove direktorke je sramota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani smatra da je imenovanje Jelene Višekrune za novu v.d. direktorku Javnog preduzeća „Nacionalni park Fruška gora“ – sramno.

– Svako razuman će postaviti pitanje kako je moguće da se na ovu odgovornu funkciju postavlja neko ko, sasvim je jasno, nema veze sa delatnošću kojom se bavi „Nacionalni park Fruška gora“. Nije li razlog potreba za što bržom sečom šuma na Fruškoj gori? Neko stručan bi se možda i pobunio, ali partijski kadar teško. Na Fruškoj gori su intenzivne seče poslednjih godina postale vidljive na svakom koraku. Gotovo da nema šumske i planinarske staze koja nije uništena teškom mehanizacijom za intezivno šumarstvo ili zatrpana trupcima – saopštili su iz ove partije.

Srpskoj naprednoj stranci je nažalost, dodaju, postao manir da na bitna rukovodeća mesta postavlja nestručne partijske kadrove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari