Nova DSS objavila da li će njeni odbornici ići na razgovore sa Vučićem 1Printskrin Instagram/Novi DSS

Povodom poziva Aleksnadra Vučića, predsednika Srbije, i člana Srpske napredne stranke, na razgovore sa opozicijom o otvaranju rudnika litijuma u Zapadnoj Srbiji, oglasili su se iz opozicione Nove Demokratske stranke Srbije, rekavši da su poziv dobili njihovi odbornici iz Zvornika.

„Nakon neuspeha režima da najavom održavanja referenduma o iskopavanju litijuma i o opozivu predsednika ili formiranja skupštinske komisije uvuče opoziciju u proces donošenja odluke o otvaranju rudnika litijuma u Srbiji, sada se najavljuje turneja, prevashodno, po zapadnoj Srbiji. Tako je u Malom Zvorniku upućen poziv odbornicima Novog DSS-a da dođu na sastanak sa Aleksandrom Vučićem koji će uskoro biti organizovan. Poziv je upućen ljudima koji su pre samo nekoliko dana u režimskim medijima oklevetani kao učesnici „tajne operacije rušenja zida“ kojom se želi srušiti Aleksandar Vučić“, navodi se u saopštenju Nove DSS.

Novi DSS saopštava da pregovora o otvaranju rudnika nema i da rudnika neće biti. Nikakva kombinacija prisilnih metoda poput privođenja, hapšenja, zastrašivanja i naizgled demokratskih poput razgovora neće režimu obezbediti legitimitet za projekat uništavanja životne sredine i života ljudi, dodaje se.

Režim Aleksandra Vučića najavom razgovora sa protivnicima iskopavanja litijuma na lokalnom nivou nastavlja sa pokušajima razvodnjavanja narodnog otpora ovom projektu, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari