Nova epoha za Telekom 1

Za Telekom Srbija nastupila je nova epoha na Kosovu i Metohiji, izjavio je
danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u Briselu, gde je potvrđen dogovor o primeni Sporazuma o telekomunikacijama između Beograda i Prištine.

Đurić je rekao novinarima da će „ovim sporazumom vrednost kompanije Telekom Srbija u celini biti povećana, i to ne za malu cifru, zato što je tj operter sada dostupan na čitavoj teritoriji Srbije“.

Prvi put posle mnogo godina od Horgoša do Šar-planine zaokružujemo naš telekomunikacioni sistem. Ne moramo više da zračimo i da pokušavamo da dobacimo signalom iz centralne Srbije. Sada ćemo to moći u punom kapacitetu i u našoj južnoj pokrajini i to koristeći najnapredniju tehnologiju,
rekao je Đurić.

On je objasnio da to znači da će i na Šar-planini, Brezovici, u Štrpcu, Gračanici i Klokotu postojati 3G i 4G mreža, kao i brzi internet i sve ono što je ljudima koji tamo žive bilo uskraćeno.

Đurić je dodao da je potvrđeno i sve što je dogovoreno oko imovine i njenog prenosa.

Dogovorili smo da sve to bude potvrđeno do 29. novembra dokumentima kojima će se potvrditi povećanje kapitala kompanije MTS Telekom Srbija na Kosovu i Metohiji, rekao je Đurić.

On je naveo da će nepokretna imovina Telekoma na Kosovu i Metohiji biti upisana u katastar.

Na taj način smo zaokružili uspostavljanje našeg telekomunikacionog sistema. Integrisali smo
telekomunikacioni sistem Telekoma na čitavoj teritoriji Srbije, rekao je Đurić i ocenio da je to jako važno postignuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari