Nova poseta političke delegacije Albanaca sa juga Srbije Vašingtonu 1Pretohodna poseta SAD bila je u junu ove godine. Foto:Opština Bujanovac

U sedmodnevnoj poseti Vašingtonu nalazi se četvoročlana politička delegacija Albanaca sa juga Srbije, potvrdio je za portal Danasa Sali Salihi iz kabineta predsednika Opštine Bujanovac.

Salihi navodi da se u delegaciji, koja je od danas u Vašingtonu, nalaze predsednik Opštine Bujanovac Nagip Arifi, predsednika Partije za demokratsko delovanje (PDD) i poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi, predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa, kao i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa.

Ovo je druga ovogodišnja poseta albanskih političara SAD-u. Tokom ove posete albanska delegacija će imati više sastanaka sa predstavnicima Kongresa, Senata i Stejt departmenta, vezano za „objašnjavanje situacije u tri opštine na jugu Srbije i odnosa aktuelne vlasti prema problemima sa kojima se suočavaju etnički Albanci“.

I prethodnu i ovu posetu finasijski je sa 35.000 evra podržala vlada u Prištini, sa ciljem da se, „otvori proces lobiranja za položaj Albanaca u Preševskoj dolini „.

Novina je što se umesto Ardite Sinani, koja je u međuvremenu postala politički savetnik Aljbina Kurtija za pitanje Albanaca u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, sada u delegaciji nalazi predsednik NSA Ragmi Mustafa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari