Nova.rs: Kristofer Hil došao u Skupštinu da prisustvuje polaganju zakletve Vulina i Nenada Popovića 1Beograd 01. maj 2024. Skupština Srbije, sednica, Prva posebna sednica u Četrnaestom sazivu Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil prisustvuje današnjoj Prvoj posebnoj sednici u Supštini Srbije, na kojoj novi članovi Vlade polažu zakletvu. Među njima su i Aleksandar Vulin i Nenad Popović, koji su od prošle godine na crnoj listi sankcija SAD.

U Skupštini Srbije održava se Prva posebna sednica u Četrnaestom sazivu i to sa jednom tačkom dnevnog reda – izbor Vlade i polaganje zakletve predsednika i članova. Tokom jučerašnjeg dana, mandatar Miloš Vučević saopštio je ko su novi članovi Vlade. Na dugačkom spisku našla su se i imena Aleksandra Vulina, koji će obavljati funkciju potpredsednika i Nenada Popovića, kom je namenjeno ministarsko mesto bez portfelja.

Osim na spisku članova Vlade, Popović i Vulin našli su se na crnoj listi sankcija SAD.

Vulin se na crnoj listi SAD našao, optužen za koruptivne poslove i proruski uticaj, dok je Popović je na ovoj nepopularnoj listi zbog pronevera i korupcije.

Njihovom današnjem polaganju zakletve prisustvuje i američki ambasador u našoj zemlji Kristofer Hil, koji je svojevremeno izjavio da Amerikanci ne žele da imaju ništa sa Vulinom. On se, ipak, danas vraća na velika vrata.

Na činjenicu da se u novoj Vladi nalaze dve sankcionisane osobe reagovao je i portparol Stejt departmenta, koji je izjavio da je razočaran.

Sa druge strane, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kao odgovor na ovo rekao da Vladu Srbije biraju građani, a potom je iskoristio priliku da pomene i slučaj Milorada Dodika koji se nalazio s njim u društvu, navodeći da se redovno viđaju i da piju zajedno, uprkos tome što je predsednik Republike Srpske pod sankcijama Amerike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari