Nova rs: Vučević u igri za ministra odbrane, pitanje šta će biti sa Nebojšom Stefanovićem 1foto: FoNet/Grad Novi Sad

Kako saznaje Nova.rs, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, je trenutno najbliži mestu ministra odbrane, na kom se od 2020. godine nalazi njegov stranački kolega Nebojša Stefanović.

“Miloš Vučević će biti veoma važan činilac u novoj Vladi, biće potpredsednik svakako”, rekao je Aleksandar Vučić nakon što je prekinuo višemesečnu sagu o tome ko će biti mandatar, odlučiuvši se za Anu Brnabić ispred aktuelnog gradonačelnika Novog Sada.

Prema informacijama do kojih je ranije došao portal Nova.rs, Vučević je bio u kombinatorici za nekoliko ministarstava, ali je na kraju odlučeno da dobije mesto ministra odbrane i prvog potpredsednika Vlade Srbije. Vučević je ujedno, prema rečima ljudi iz SNS, prvi pik Aleksandra Vučića za njegovog naslednika na čelu naprednjaka.

Ime Miloša Vučevića se pojavljivalo u kombinatorikama priliko sastavljanja prethodnih vlada, a najčešće je pominjan kao ministar pravosuđa. Međutim, svaki prethodni put je procenjeno da je Vučević stranci korisniji kao gradonačelnik Novog Sada.

Aktuelni ministar odbrane Stefanović u prethodnom periodu bio je na udaru svojih stranačkih kolega koji su ga optuživali za saradnju sa organizovanim kriminalom i prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Stefanović je više puta odbacio ove navode, ističući da je sa Vučićem uvek imao dobru saradnju i komunikaciju. Nakon svega viđenog i rečenog, njegova sudbina u izvršnoj vlasti je najneizvesnija, podseća Nova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari