Nova.rs: Vučićev luksuzni život nezamisliv većini Srba 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Na „tajnu“ koja se od birača krije iako o njoj govori deo javnosti – da „skromni“ Aleksandar Vučić uživa u luksuzu nezamislivom većini građana, pažnju su skrenuli novinari briselskog portala Politiko.

Novinari Politika natuknuli su nešto i o korupciji:

U tekstu koji je prenet u novom izdanju Radara, a koji je posvećen Vučićevom balansiranju između Zapada i Istoka, novinari Politika navoda da ih je predsednik nakon jednočasovnog intervjua pozvao u restoran Salon 1905, za koji se često tvrdi da je najskuplji u gradu.

„Da li je Vučić, poznavalac vina i gurman, bio željan da probamo jedan od njegovih omiljenih restorana, smešten u velikoj Beogradskoj zadruzi? Ili je ovaj Vučić, vešti šahista, koji je povremeno frustriran zbog pisanja Politika o njegovom vladanju, pokušavao da nas omekša“, pitaju se novinari portala.

Pišu i o neočekivanom problemu – kada su, naime, hteli da plate svoj ceh, saznali su da je sve već platio kabinet predsednika, što je „izazvalo glavobolju računovođama Politika, jer sad moraju da traže fakturu od Predsedništva Srbije kako bi platili naš raskošni obrok“.

Nova.rs: Vučićev luksuzni život nezamisliv većini Srba 2
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Večera sa uključenim vinom, po unapred predviđenom jelovniku, u Salonu 1905, inače, košta od 165 do 213 evra. Verzija a la cart može da bude i znatno skuplja.

„Skroman“ Vučić u farmericama od 1.800€“

Podsetimo, nedavno je jedna od tema tokom zasedanja Skupštine Srbije o rebalansu budžeta bila upravo vezana za to koliko je predsednik Srbije zapravo „skroman“.

Naime, narodni poslanik i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas upitao je na sednici ministra finansija Sinišu Malog da objasni na koji način se finansira „fundus“ koji koristi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je na sednici pokazao poslanicima fotografiju na kojoj se video predsednik Vučić, i upitao da li je “moralno da predsednik države nosi farmerke koje koštaju kao dve nastavničke plate u Srbiji”.

“Jedna nogavica farmerki predsednika države košta više nego što je plata nastavnika u Srbiji, otprilike isto košta kao plata koju prosvetari traže za šta govoorite da nema para. Za nogavicu farmerki predsednika države ima 105.000 dinara, ali za učiteljice, nastavnike srpskog, matematike, istorije, tehničkog, stranog jezika nema 105.000 dinara”, rekao je Đilas.

Ubrzo mu je stigao i komentar iz Njujorka, i to od predsednika lično.

„Trudim se da se uvek borim za svoju zemlju i da ne pokazujem nikakvu dozu bahatosti i osionosti. Nisam posebno bogat, osim što imam troje divne dece. Ne bih ulazio u patetiku, kad govorite o farmerkama – ne znam, ne kupujem ih, ali znam kakve god farmerke da imate… trudim se da budem pristojno i čisto odeven. Sve što imam od garderobe ne vredi ni dve felne, jednog od desetina džipova Dragana Đilasa“, rekao je Vučić.

Međutim, Vučić tom prilikom nije objasnio kako je došao do novca za farmerice od 1.800 evra, niti na koji način se finansira njegov fundus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari