Nova runda dijaloga u Briselu: Lajčak završio odvojene razgovore sa Petkovićem i Bisljimijem, nema trojnog sastanka 1Foto: Twitter/@MiroslavLajcak

Miroslav Lajčak, specijalni predstavnik EU za dijalog završio je, posle šet sati, posebne sastanke sa delegacijama iz Prištine i Beograda u novoj rudni dijaloga u Briselu.

Lajčak je najpre razgovarao sa kosovskim glavnim pregovaračem Besnikom Bisljimijem, a potom i srpskim Petrom Petkovićem.

Kako prenosi prištinska Koha ditore, do trojnog sastanke neće doći.

Koha prenosi izjavu Klismana Kadiua, savetnika zamenika kosovskog premijera Bisljimija, koji je rekao da u utorak neće biti trilaterale.

Reporter RTS javlja da se novinarima najpre obratila prištinska delegacije i da je Bisljimi rekao da su dobili poziv za trilateralni sastanak sa temom primene Ohridskog sporazuma i uz mogućnost predlaganja drugih tema, ali da ono što je predložio Beograd za njih nije bilo prihvatljivo.

Podsetimo, na dnevnom redu ove runde dijaloga, kako je najavio portparol Evropske komisije Peter Stano, je napredak u primeni Ohridskog sporazuma i razgovori o pitanjima koja utiču na normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari