Nova Srbija: Licemeran odgovor čačanske vlasti na zahtev bivših fudbalera FK Borac 1Velimir Ilić Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Odbor Nove Srbije u Čačku ocenio je danas da je odgovor gradske vlasti na najavu protesta 20 bivših fudbalera FK Borac zbog neisplaćenih zarada, „licemeran i ciničan“.

„Gradonačelnik Čačka na koga je zahtev za isplatu duga i naslovljen, pravi se neobavešten. Uprkos tome što je predsednik Nezavisnog sindikata fudbalera Mirko Poledica javnosti dostavio dokaze iz kojih se vidi da je zahtev fudbalera protokolisan preko gradske pisarnice, gradonačelnik tvrdi da takav dopis nije primio i pravi se Englez usred zemlje Srbije“, ocenili su iz Nove Srbije.

Naveli su da je aktuelna vlast „podmetnula“ bivšeg igrača FK Borac i predsednika Skupštine tog kluba Predraga Kulaševića da „preuzme na sebe obavezu da brani neodbranjivo“.

„Kulašević, inače ničim izazvan, plasira klasične demagoške tvrdnje da je uprava kluba svojevremeno igračima nudila mogućnost da se odreknu polovine svojih ugovornih obaveza, a ostatak naplate iz većeg broja rata. Postavlja se pitanje da li su se funkcioneri gradske vlasti, pa i sam Kulašević, na takav način odricali svojih prinadležnosti i pristajali da im se, recimo, zarada isplaćuje u polovičnim iznosima, ili su svoje plate ostvarivali u punom kapacitetu „, piše u saopštenju.

Navodi se i da su prethodne tri uprave FK Borac vodili istaknuti kadrovi Srpske napredne stranke (SNS).

„Isključivu odgovornost za uništenje Borca sa bezmalo stogodišnjom tradicijom snose ljudi koji se nalaze, ili su se nalazili, u izvršnoj vlasti, tako da SNS od takve odgovornosti ne može pobeći, kao ni od obaveze da se bivšim fudbalerima Borca isplate zaostala potraživanja od strane onih koji su sa njima i sklapali ugovore“, piše u saopštenju Nove Srbije.

Predrag Kulašević, koji je do prošle godine bio predsednik Skupštine FK Borac, saopštio je juče da je fudbalerima koji najavljuju protest klub isplatio 1,4 miliona evra.

On je naveo da je pre godinu dana tadašnje rukovodstvo FK Borac pokušalo da pronađe rešenje problema, bez obzira što je veći deo dugovanja prema igračima koji najavljuju protest nastao u nekim ranijim vremenima.

„Svim igračima je ponuđeno da im se isplati polovina duga uz opraštanje preostalog dela čime bi se stvar pokrenula sa mrtve tačke. Samo mali broj igrača je prihvatio ponuđenu opciju iako je to model koji su primenili mnogi klubovi i čime bi na neki način bilo nađeno kompromisno rešenje i bile zadovoljene obe strane“, naveo je Kulašević.

On je dodao da su ostali igrači odbili ponudu da im se isplati polovina duga, što je, prema njegovoj oceni, u velikoj meri i prouzrokovalo odluku da FK Borac Čačak posle 93 godine postojanja prestane da se takmiči.

Reagovao je predsednik Sindikata fudbalera „Nezavisnost“ Mirko Poledica koji je naveo da Kulašević ništa nije preduzeo da klub opstane i najavio da će protiv njega biti podneta krivična prijava „za nečinjenje“ jer je FK Borac istupio iz lige bez odluke Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari