Nova stranka predstavila pravac delovanja u 15. tačaka

Ostavite komentar


  1. Lepo je meni baba rekla idi Milose u politicare, tamo i vece budale od tebe ljudi slusaju.

  2. Ovi predstavljaju Plan u 15 tačaka, oni onomad u 30 tačaka, oni predhodni u XY tačaka i tako redom. A ja, po mom skromnom mišljenju, dajem predlog da oni koji STVARNO, decidno, najiskrenije, i pod zakletvom, hoće da menjaju Srbiju na bolje trebaju da kažu da imaju, ili predlažu samo 2 (dve) tačke, a to su: 1. Građani Srbije, nakon što nas izaberete da vršimo vlast u vaše ime, odmah ćemo sprovesti sveobuhvatnu, iskrenu, nezavisnu i nepristrasnu LUSTRACIJU (detaljno, rasčlanjeno, pojednostavljeno, uprošćeno,………objasniti građanima šta ova sintagma znači tako da i najnepismeniji od njih shvati značenje iste). Lustracijom kojom će rukovoditi nezavisno telo koje vi (građani) odaberete, ćemo PRVO biti podvrgnuti svi mi koje ste izabrali, a POTOM i svi ostali građani, bez izuzetka, koji su bili u vlasti ili na bilo koji način u njoj učestvovali od najnižeg do najvišeg položaja u državi od 1990. godine do danas. Lustracija će se sprovesti javno i transparentno po utvrđenim pravilima u skladu sa najvišim međunarodnim standardima i principima demokratije uz učešće neutralnih međunarodnih eksperata iz ove oblasti i rezultati iste će biti javno objavljeni. Svi oni koji prođu lustraciju nastavljaju da se bave svojim poslom, a onima koji ne prođu zabranjuje se dalji rad u politici i, shodno tome, ne mogu biti birani na bilo koje političke i ostale odgovorne funkcije. Tačka 2: Vlast koju ste izabrali i koja je prošla lustraciju odmah će prionuti na posao i svim snagama krenuti u obnovu zemlje po svim pitanjima i prve rezultate iste prezentovati kroz sveobuhvatni izveštaj građanima najkasnije za godinu dana, nakon čega će se građani referendumom izjasniti dali ga prihvataju ili ne od čega će zavisiti dali vlast nastavlja sa radom ili se pristupa izboru novih vlasti.

    1. Pokušao bih, uz izvinjenje publikumu za ponovno javljanje, da analiziram odjek čitalaca na moj komentar izražen „crvenim palčevima“. Po mom, skromnom, mišljenju jedan deo (manji) onih koji su „lupili“ minus ne zna pojam i suštinu LUSTRACIJE pa im je to, donekle, opravdano. Kada i ako budu spoznali isto, nadam se da će promeniti mišljenje. Drugi (ogroman) deo onih koji su dali minus, takođe po mom mišljenju, nisu za to da se pitanje lustracije uopšte poteže što će reći da su zadovoljni politikom i vođenjem države, kako sada, tako i ukupno gledano od 1990. godine na ovamo. Da pojasnim, gotovo svi oni (političari) su se na vlasti u pomenutom periodu (poslednjih četvrt veka i nešto više) menjali u raznim oblicima, formama i koalicijama, a najveći deo njih je i trenutno na vlasti. Rezultati promena vlasti po sistemu „sjaši Kurta, da uzjaši Murta“ (bez ikakvih posledica i odgovornosti po njih) su pred nama. Veoma uočljivi i vidljivi. E, sad, ako smo zadovoljni takvim stanjem (čitaj politikom nedodirljivosti) i evidentnim nazadovanjem zemlje kao rezultatom njihove politike (činjenja ili nečinjenja) onda je logično da svi oni nastave i dalje da rade i vladaju po, gore, pomenutom sistemu dokle hoće ili dok im se ne dosadi, te je u tom slučaju LUSTRACIJA izlišna i treba je proglasiti štetnom.I svakako dodati još koji minus na gornji, verovatno i ovaj (dopunjeni) komentar. Napred u nove pobede!?

  3. Zivkovic vise ne moze da ubedi ni najblize da je on pravo resenje za gradjane Srbije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.