Nova stranka: Promena naziva ulica iz bivše SFRJ još jedno urušavanje identiteta Beograda

Ostavite komentar


  1. Kad u Zagrebu i Sarajevu bude „Beogradska ulica“, neću imati ništa protiv da i u Beogradu bude „Zagrebačka“ i „Sarajevska“ ulica.

  2. Gospodo iz Nove Strsnke, niste se bunili kada su ulice sa toponimima iz Srbije ili imenima značajnih Srba brisani u federaciji BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, BJR Makedoniji. Tada ste ćutali jer zbog nečega ili nekoga niste smeli da reagujete. Bratstvi i jedinstvo više ne postoji, samo finansijski interesi.

    1. @Pepi Niš***U kom periodu su menjana imena ulica u BiH,Hrvatskoj,Sloveniji,CG,Makedoniji? A Nova stranka je osnovana 2013.god. tako da ni teoretski nisu mogli da se bune.Uostalom,šta se tiče neke srpske stranke unutrašnje delovanje drugih država? Kako bi izgledalo kada bi neka slovenačka partija postavila kao međunarodni problem što više ne postoji Pohorska ulica na NBGD?

  3. Pretpostavljam da će i SPC promeniti naziv Zagrebačko-Ljubljanske eparhije?

  4. U Mariboru (Slovenija) imamo i Srbsku ulicu, i Beograjsku (Beogradsku) ulicu.

    1. I treba da imate. Da nije bilo Srba, sve bi vam ulice bile na nemackom a, o drzavi biste mogli samo da sanjate.

  5. Mosorska, Pazinska, Igmanska…jedna do druge na Vozdovcu. Stariji stanovnici kazu da su imena davana jer su partizanskevjedinice iz Hrvatske i Bosne oslobadjale ovaj deo Beograda. Tu je i ulica Otokara Kersovanija, a ima jos jedna u Zemunu. A retko ki zna ko je bio O. Kersovani. Rec je o hrvarskom komunisti koji je izgubio zivot u zagrebackom zatvoru Kerestinac, prilikom pokusaja bekstva clanova rukovodstva KP Hrvarske. U Rijeci je godinama radila izdavacka kuca sa imenom O. Kersovana. Od osamostaljenja Hrvatske ne znam da li jos postoji.

  6. Sta se mene tice sta rade Hrvati! Ja sam Beogradjanka i muka mi je od toga sta se ovde radi! Ako nam vec 30 godina ne smetaju imena ulica, sto bismo ih sada menjali? A „tuk na luk“ je odlika primitivizma. Moze li se ovde nesto uraditi BEZ gledanja u susedsko dvoriste?

  7. A zašto bi nas bilo briga što se neko drugi odriče jugoslovenstva? Samo je Beograd bio glavni grad Jugoslavije i taj status će imati uvek! Čak i uz ovakve podle udarce…

    1. Pa briga je ove što misle da je Jugoslavija komunistička tvorevina iako je osnovao Kralj Petar I, ovi što u vreme razarajućeg neoliberalnog kapitalizma misle da je komunizam zlo modernog sveta. Da je bar autentični srpski stav nego samo prekopirane gluposti sa zapada.

  8. Verovatno će stara imena ulica biti zamenjena imenima savremenih velikana: ulica Aleksandara Vučića, Gorana Vesića, A. Vulina, Tomislava Nikolića…… i ostalih, pošto se Desanka Maksimović izbacuje iz udžbenika…. savremeni književnici imaju prednost.

  9. Anacionalnim ateističkim komunizmom protiv nacionalnog i verskog. Jugoslovenstvom protiv srpstva. Evropejstvom protiv Evrope.

  10. I Beograd postaje Vucic grad pre Nove godine. Red je da stvarnost pretocimo na papir.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.