Novaković (DS): Jovana Popović je politički zatvorenik​

U zatvoru jer tobože nisu poslušali Vučićev apel
Pokrajinski odbor DS zahteva hitno oslobađanje svih koji su protivzakonito osuđeni zbog tobožnjeg kršenja karantina

Ostavite komentar


  1. Das narod treba da pokaže zube ovom fašizmu! Staviti u zatvor sa kriminalcima jednu besprekornu djevojku i odličnog studenta samo jer se ne slaže sa režimskom čizmom! Ovo je gore od fašizma!

    1. IZVINI A STA JE TA GOSPODJICA EKSTRA DA NEPOSTUJE ZAKON I JA SAM DOSAO U SRBIJU 14 MARTA UJUTRO I ISPOSTOVAO SAM DONETI ZAKON JA SAM VECI BORAC ZA SRBIU OD NJE BRANIO SRBIJU NA KOSOVU PA STA JE ONA DOPRINELA BAS NISTA PEVALA NEKE GLUPE PESME PO NALOGU IZDAJNIKA MILA DJUKANOVICA PROTIV SRBIJEI ONA JE JOS I PODSTREKAC NEMIRA U SRBIJI ZASTA JE BRANITE NI ONA NI JA NEPISAMO KOLONSKU VODU AKO VAZI ZA MENE VAZI I ZA NJU A NE DA SE PRAVI NEKI ZENSKI MANGUP PA MOZE DA RADI STA JOJ SE PROHTE .E MOJ PERKO NE SERI MLOGO MNOGI OD NJIH SE PRAVE VAZNI A STO SE TICE VANREDNE SITUACIJE PROCITAJ USTAV CLAN 200 TACKA 8 NASEG USTAVA I KAD IMAS VOLJU DA NESTO KAZES PRVO SE OBAVESTI A NE DA LUPAS GLUPOSTI

      1. @Redakcija DANAS-a: zasto objavljujete komentare na velikim slovima? Ja razumem, da ovaj Dragan nema manire i verovatno ni ne zna, kako se razumeva pisanje u CAPS LOCK mode-u, ali to ga ne stiti. NE kazem, da ne sme da prica. I obratno od pametni imaju svako pravo na to, naravno.

      2. A kako ti znaš da je bila kod Mila Đukanovića?! Sam sebe si diskvalifikovao na veoma ružan način. I ja sam branio Srbiju od ’90-tih u više navrata ali ovo nema veze sa tim. Stvar je u kršenju zakona i razlozi navedeni u objašnjenju kazne. Žao mi mojih drugova koji su prolili krv da bi dozvolili takvom kao ti da imaš prava na komentar i tu osornost. Ništa o njoj ne znaš a tako teške reči koristiš.

      3. Čime su pevači i fudbaleri zadužili Srbiji da im se gleda kroz prste? Ako to objasnite da probamo da nastavimo diskusiju.
        P.S. žena je očigledno u zatvoru zbog političkih razloga!

      4. Kako si je branio ti i tvoj vrhovni komandant svi vidimo. Bolje da si u skoli bio redovan,narocito na casovima iz maternjeg jezika makar negde bi postavio zarez ili tacku. Koji zakon im dozvoljava da hapse devojku? Zasto nije uhapsen julin zbog pranja tetkinih nelegalnih para iako zakon to zahteva?

    2. Možeš da je braniš koliko hoćeš,ne vredi,kriva je.Zašto nije poštovala šta joj je savetovano?To,da je političko hapšenje,okači mačku o rep, i pre nje su bili teži slučajevi,pa niko nije uhapšen zbog političkog delovanja, ili ti možda znaš još nekog političkog zatvorenika?Ajde reci nam.

      1. Savet nije Zakon ni zakonska obaveza. Imas: propise, uredbe, odluke, zakone, Ustav, pravilnike, ali bi jedan zakonski akt ne poznaje ‘savete’, niti je ikada igde postojao. Postoji nesto drugo sto se zove samovolja nekog diktatora i njegovih sledbenika. E to vec istorija poznaje, a poznaje i kako vecina zavrsi kad potlacenom narodu prekipi.

  2. Devojka čami u murdeku skoro mesec dana,a vi se tek sad setiste da objavite saopstenje.

    1. KOJA DEVOJKA DONETI ZAKON U SVAKOJ DRZAVI SE POSTUJE A AKO JE BILA NA ISPIRANJE MOZGA KOD DJUKANOVICA I VRATILA SE DA PEVA NEKE GLUPOSTI OD PESME PROTIV SRBIJE I DOKLE CE TI KOJI SU BILI NA VLAST DA SEBE SMATRAJU DA SU NESTO PA TO SU OBICNI GRADJANI JOS I LOPVI PROVERENI PA KAD NIJE ZELELA KOD KUCE ONDA CE U ZATVOR ZAKON VAZI ZA MENE I ZA NJU ISTOM MEROM

      1. Dragane, obratno od pametan, kakav zakon? Kad je ona usla, nije postojao taj zakon. Bio je na nivou savetovanja, ni uredba nije donesena. Jedi ono sto izadje pozadi posle jela (valjda znas na sta mislim, ovako pisem da mi se objavi komentar).

      2. Sine Dragane, sad procitah i ovo tvoje baljezganje. I dalje mi nije jasno, da li si namerno dibidus nepismen, ili pak foliras(previse napadno si analfabeta). Opet pominjes Milu, a znas dobro da su Mile i AV dva oka u muljatorskoj glavi. Jovana, drzi se, u mislima smo sa tobom! Lopovi, osudjeni krimosi(za najteza krivicna dela) slobodno se setaju, a Jovana je u ZATVORU!!??

      3. Opet ti! Ko je lopov, ko je to ikad dokazao?! Ako su lopovi zašto nisu u zatvoru? Te teške reči i opšte laži o nekom da je lopov a o nekom da je glup. Ružno, baš ružno.

      4. E pa vidis u pesmi (ne bas nekog literarnog i muzickog kvaliteta) nema nista protiv Srbije, naprotiv, vec samo protiv mafije i kriminalaca na vlasti.

  3. Očigledno da su oni koji su je uhapsili sami sebe prepoznali u naslovu njene pesme

  4. Hulja nas je uspeo posvađati. Kada mlad čovek dobije još u srednjoj školi nadimak „HULJA“ sve govori o njemu, a što je najžalosnije u tome nadimak opravdava iz dana u dan, već godinama. Jovana imaš podršku normalnih ljudi, a ničija nije gorela zauvek pa neće ni njihova. Ako ima Boga možda zamenite mesta.

  5. Jovana, kada izađeš, a izaćićeš, samo stani ispred kolone! Biću iza tebe među prvima!

  6. Razlika izmedju opsteg akta(npr. zakona) i pojedinacnog( resenje ) je za ovog misaona imenica. Preporuke cak i nisu akti, ali nema veze, ne razume on po cemu je trebalo Jovana da postupa. Jedino sto je u pravu je da je vanredno stanje uvedeno protivustavno! Tako da Jovana, nazalost, ko te brani do ro si prosla.

  7. Kako bi ovo bila dobra prilika za aktiviste nekakve demokratske opozicije, da je ima. Pa povedite svoje clanstvo napolke u vreme zabrane, a iz solidarnosti prema toj devojci. Pustili binke za 24 sata, kao i sve druge pritvorene sto su tim povodom izasli. Tek ste se danas setili, posle PSGa. Nema nista od piskaranja po mrezama. Treba malo razmisljanja i akcije, na bazi tog razmisljanja

    1. Slažem se Joco. Za pravu opoziciju ovo hapšenje nevine Jovane je tako dobar razlog da se narod izvede na ulicu, oslobodi ova devojka i krene masovno protiv diktature dok se ne uhapsi diktator vučić sa pajacima Vulinom, Slinom, Svrakom premijerkom, Babićem, Dačićem, Keramičarem, Malim, Zoranom, Gojkovićkom, Andrejom koji uzgaja marihuanu, koronakomičarem Nestorovićem, Konom, a i većinom iz lažne opozicije poput Čede, Šešelja, Čanka, Zorana Živkovića, Rasima Ljaljića… Pa zatim da se nastavi sa hapšenjem vlasnika Pinka, Kurira, Blica… Sudija …Spisak bi bio podugačak. Dok se to ne dogodi, nema boljitka za ovu državu.

    2. I ja sam pomislio, ali bolje da se prava opozicija ne javlja ovim povodom. Samo bi stetili Jovani. Potrebno je da dizu glas i staju u odbranu Jovaninu sve javne licnosti, novinari, mi gradjani. AV sram te bilo sta radis, jer i za ovo si ti direktan krivac! Nadajmo se da ces shvatiti da kao predsednik moras da nas ujedinjujes a ne da nas delis i to veoma opasno.

  8. U SLO, da se ovako zatvori jedna devojka, kojoj nije ni bio urucen nalog za karantin, bilo bi par 10.000 ljudi na cestu u par dana. Pa makar bio policijski cas. Sramota nevidjena za vas. Jos jedna u bezbroju njih, realno. Sta cekate vise? Mislite stvarno, da niste vi sledeci na redu?

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 10

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.