Novaković: Novi Sad je većinski protiv politike Aleksandra Vučića 1Foto: Uglješa Bokić/Danas

Nosilac liste „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Borislav Novaković ocenio je danas, prilikom glasanja na lokalnim izborima, da nema nikakve sumnje da većinu u Novom Sadu čine oni Novosađani koji ne podržavaju politiku Aleksandra Vučića.On je pozvao sugrađane da izađu na izbore, i svojim glasom i svojim stavom opredele političke procese u Novom Sadu.

„Ukoliko oni ne izađu svi, ne znači da ćemo imati loš rezultat, ali može da se dogodi beogradski scenario – da većinu nema ni vlast ni opozicija. Zato je važno da se izađe na izbore“, naveo je Novaković.

Komentarišući najavu da će agencija Ninamedia već u 20:15, dok su još brojna izborna mesta otvorena, proglasiti rezultate na osnovu izlaznih anketa, Novaković je podsetio da nijedna agencija nije objavljivala predizborne ankete, jer su rezultati takvi da će u Nišu i Novom Sadu izborna trka biti krajnje neizvesna.

„Plašim se da Ninamedia, koja je finansijski zavisna od grada, pokušava da uhvati ‘politički muštuluk’ i da će pokušati da oblikuje raspoloženje pre nego što i zvanično rezultati budu utvrđeni“, naveo je Novaković.

Istakao je da je validno samo ono što se nalazi u glasačkim kutijama i što biračka komisija utvrdi kao nesumnjivo.

Dešavanja na izborima iz minuta u minut pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari