„Spisak predloženih ambasadora nije smeo da se pojavi. Taj ko je dao tu informaciju medijima – trebalo bi da odgovara“: Kako funkcioniše srpska diplomatija?

"Vučić se ne odriče svojih kadrova. To nije profesija koja se stiče, nego nagrada"

Ostavite komentar


  1. Bravo za sjajan tekst i izvanrednu analizu pravih diplomata, koje nazalost AV ne pita za misljenje i savet.
    Karijerni razvoj diplomata po SNS metodologiji.

  2. Da li su oni tamo na minimalcu ili dobijaju neku kintu za taj „posao“?
    Zato svaka vlast i šalje svoje kadrove?.

  3. Ko kadrira za vladu, ambasadore,direktore može i gore od ovoga, pali su na ispitu kadrovici!

  4. Sta su pozitivno, za Srbiju, uradili ovi „karijerni“ diplomate kao sto je ovaj Lopandic i slicni koje su postavili zuti (Draskovic, Protic i sl.) ?
    Koji su im rezultati?
    Sad se nadje taj neki Lopandic, da popuje !

  5. Spisak radnica neke šivaone i viljuškarista. Niko od njih se „ne seća“ svojih kolega sa fakulteta, a od stranih jezika znaju samo mahanje rukama. Vučić ih bira po mjeri svog poimanja intelekta i obrazovanja.

  6. Vidim da ih tu ima i sa zavidnim kondukterskim iskustvom. To je standard Vučićevog shvatanja diplomatije.

  7. Lepi, vidi, galaksijama si daleko od g.Lopandića i zato ti toplo preporučujem da prikočiš.

  8. Čestitam predivnoj osobi i fantastičnom radniku Miri Kotlajić imenovanje, zaslužuje svaku sreću u životu. Imala sam čast da radim kao njena saradnica. Osoba vredna poštovanja.

  9. „samo u Srbiji to nije znanje, zvanje, profesija koja se stiče. Nego nagrada za nešto i nagrada za nekoga“
    Da neće uvaženi bivši diplomata da nam kaže da su ambasadori koje je DOS razbacao po celom svetu nakon uzimanja vlasti bili karijerne diplomate? Zato su neki povučeni posle samo par meseci? Hoćete da nam kažete da upravo svi oni nisu nagrađeni za učešće u rušenju Miloševića? Zar mislite da ljudi to nisu videli?

  10. Nije smelo da se objavi posto je ovde i sada sve sto odluci aktuelna vlast drzavna tajna. Narocito kad u diplomatiju Dacic salje starlete i kada bivsi sofer Jorgovanke Tabakovic bude kandidat za ambasadora a od svega zna po nista. O kondukterima da i ne govorimo. A raja sedi , cita tzv novine i gleda tzv televiziju, kalcificiranih mozgova.

  11. Razvrstavanje:

    Diplomate NISU: D. Bisenic, Ana Hrustanovic, Alekdandar Nakic, Z. Djordjevic, Mira Zivkovic, M. Petrovic (kapetan mornarice u penziji), I. Todorov, M. Trojanovic (penzioner UN u braku sa Libankom, a predlozen za Liban!)

    Diplomate, ali aktivni clanovi partija na vlasti: Aleksandar Jankovic, Danijela Cubrilo, Ana Petkovic, Irena Sarac, Dijana Ivancic, Vlada Jovicic

    Karijerene diplomate bez (vidljivog i poznatog) politickog angazmana su Milutin Stanojevic i Mirjana Jeremic.

    Mira Kotlajic je iz MSP, ali dugo, doskoro, bila administrativni radnik, a ne diplomata.

    Dodatak:
    Uskoro ce za ambasadorku pri EU u Briselu (umesto Hrustanovicke) biti imenovana sadasnja ambasadorka u Holandiji Ksenija Milivojevic Milenkovic. On takodje nije diplomata, a dugo je bila funkcioner G17+. Tuzila je ranije drzavu Srbiju pred sudom u Strazburu. Cerka dezurnog rezimskog TV analiticara Zorana Milivojevica

  12. Pitanje je na mestu. I neka se time bavi Sluzba bezbednosti MSP, koja je prepuna strucnih kadrova….

  13. Velike su sanse da neki od ovih i ne dobiju agremane. Kakvi su – i ne treba!

  14. Predlozi su prosečni.
    Mira Kotlajić je prekvalifikovana sekretarica.
    Nakić je kupio diplomu pre 3 godine (pogledajte i fotografiju)
    Latinovićka nikad nigde nije bila ambasador.
    Šarac je precenjena, a do pre par godina bila prvi sekretar (6 zvanja ispod ambasadorskog).
    A Marko Djurić plaća rezidenciju u Vašingtonu 12000 (dvanaest hiljada) dolara mesečno. Mesečno. Proverite, pitajte MSP.
    Supruga Dačićevog zamenika (državnog sekretara MSP) je Ukrajinka. Stupili u brak dok je on bio ambasador Srbije u Ukrajini! (Što je razlog za razrešenje, otkaz i istragu)
    ……….

  15. Zoran Đorđević će biti ambasador? Da, da, blokada Gazele subotom će sigurno doneti promene.

  16. Pa ne moze da takozvana diplomatija ide dalje od opste dziberane i valjanja po blatu , koje je instalirao covek na vlasti koji ima dziberanu u glavi kao osnovni kriterijum za svoje podanike.

  17. Koja diplomatija? Mene je sramota odakle sam, to ne spominjem kad nije neophodno. Razumljivo je zasto se zasluszni, a opasni po opstanak vodje, salju na daleke destinacije, ali Srbija je na marinama svetskog poretka bila i ostala.

  18. Srpska diplomatija funkcioniše veoma loše, zajedno sa ministrom vanjskih poslova, jer on ne zna što je uopšte diplomatija! To se uči, ne stekne se pevanjem i srbovanjem!

  19. kako ko pročita,krsti se ne prestaje-bar neka vajda

  20. Branka Latinović,karijerni diplomata u penziji, svojevremeno je tražila da ide u našu ambasadu u Bratislavi kako bi u slovačkim banjama lečila nogu. A sada morališe.

  21. Ovi su čudo . . . Kad pomisliš da ne može gore oni nas iznenade, premda kod njih više nema iznenađenja . . .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.