Miloš Jovanovićfoto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Uroš Piper podneo je ostavku na mesto medijskog koordinatora u Novom DSS. Tom prilikom uputio je kritike na račun dojučerašnjih kolega, navevši da je ta stranka potpala pod potpuni uticaj Dragana Đilasa i Zdravka Ponoša, da je odustala od ideologije koju je zastupala, kao i da je postala „korisni idiot“ probriselske opozicije.

– Cela stvar u suštini ne zavređuje komentar, jer niti je Uroš Piper stranački funkcioner, niti živi u Srbiji poslednjih godina – kaže za Danas Miloš Jovanović, predsednik Novog DSS.

Naznačimo, saopštenje koje je Uroš Piper prosledio medijima zauzelo je značajno mesto u prorežimskih medijima, što inače, nije slučaj – da takvi mediji prate dešavanja i okolnosti koje prate opoziciono delovanje u Srbiji.

Komentarišući pojavljivanje saopštenja Uroša Pipera u takvim medijima, Miloš Jovanović kaže da ga to ne čudi.

– Medijski prostor koji mu je dat u režimskim medijima samo je deo kampanje koju Aleksandar Vučić vodi protiv Novog DSS-a mesecima i godinama unazad. Sve u svemu, potpuno nebitno – zaključuje sagovornik Danasa.

Uroš Piper je u kritici Novog DSS naveo, između ostalog, da je ta stranka, posle odličnog rezultata na decembarskim izborima prošle godine, izgubila svoj ideološki pravac i jasnu državotvornu politiku. „Bukvalno je postao promoter jalove politike nekadašnjeg probriselskog Saveza za Srbiju čiji je piskutavo budalasti poklič bio „Pada do Uskrsa““, naglasio je Piper.

Šta lider Novog DSS misli o ostavci medijskog koordinatora koji smatra da je ta stranka postala „korisni idiot“ probriselskoj opoziciji? 1
Uroš Piper

U trenutku kada se vodila diplomatska borba da bi se, kako je naveo, sprečio prijem lažne države Kosovo u Savet Evrope, kada Republika Srpska najavljuje da će se njeni građani uskoro izjašnjavati o svom budućem statusu, a u Beograd je dolazio predsednik Narodne Republike Kine, pokazavši koliko je veliko prijateljstvo dve države, za Novi DSS sve to nisu bile teme, već se stranka bavila gubitničkom bojkot pričom gde je ostala na margini sa Ponošem i Đilasom.

„Za svakog pravog člana, simpatizera i glasača Novog DSS Đilas i Ponoš su antipod svega za šta se ova stranka zalagala i oni ne mogu ni u najcrnjim snovima da zamisle bilo kakvu saradnju sa njima. Stranka ovakvim zaokretom u svojoj politici postaje „korisni idiot“ za potrebe probriselske opozicije“, istakao je u saopštenju Uroš Piper.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari