Novi DSS će učestvovati na protestima protiv rudarenja litijuma 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/DS)

Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) saopštila je danas da će učestvovati u protestima protiv rudarenja litijuma u Srbiji i pozvala građane da se „uključe u tu borbu“.

„Izjave (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića kojima najavljuje ponovno pokretanje projekta rudarenja litijuma dokaz je da režim ne odustaje od štetnog posla sa Rio Tintom uprkos protivljenju stručne javnosti i građana“, navodi se u saopštenju te stranke.

Novi DSS je podsetio da je pre nešto više od dve godine, nakon velikih protesta protiv rudarenja litijuma, tadašnja premijerka Ana Brnabić odbacila mogućnost da se taj projekat, „Jadar„, nastavi i ocenio da je „očigledno da su ta obećanja bila lažna kao što su lažni njihov patriotizam i briga za građane Srbije“.

„Aleksandar Vučić se, zarad opstanka na vlasti, opet stavlja na stranu interesa zapadnih sila koje od Srbije uz njegovu pomoć prave koloniju, a rudnik litijuma očigledno je cena nove ‘izborne pobede’. Protivustavnim i protivzakonitim ponašanjem on nanosi nesagledivu štetu za interese Srbije kako po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta države, tako i po pitanju budućnosti životne sredine i zdravlja svakog građanina“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari