"Zahtevamo od Vlade da preduzme sve mere, uključujući upotrebu sile, da zaštiti srpski narod na KiM": Novi DSS traži sednicu Skupštine zbog Kosova 1foto (BETAPHOTO/Narodna skupština Republike Srbije/Peđa Vučković)

Nova Demokratska stranka Srbije zahteva da se povodom „dramatično pogoršanog stanja bezbednosti i progona srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji hitno zakaže sednica Narodne skupštine Republike Srbije“.

Od 2012. godine svesno vođena izdajnička kosovska politika puzećeg priznanja secesije tzv. Kosova ima za posledicu višegodišnji tihi pogrom Srba sa KiM, a poslednja nasilna dejstva kosovske policije i onemogućavanje ne više normalnog života, već samog daljeg opstanka preostalih Srba na ovom području južne srpske pokrajine zahtevaju jasnu i hrabru reakciju države Srbije, saopštio je DSS.

Upadljivo ćutanje i pasivnost predsednika Republike i Vlade Republike Srbije povodom tragičnih događaja na KiM ukazuju na smišljeno prepuštanje KiM u ruke albanskim separatitima, koordinisano sa zemljama Kvinte, dodaje se.

– Neophodno je da se Narodna skupština jasno odredi da li će kukavički dopustiti dezintegraciju Srbije ili će zahtevati od Vlade Srbije da preduzme sve mere koje joj stoje na raspolaganju, uključujući upotrebu sile, da zaštiti srpski narod na KiM. Nije valjda tekuća propagandna akcija lobiranja za Rio Tinto važnija od očuvanja integriteta države i srpskog naroda na KiM – zaključuje se u saopštenju Novog DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari