Novi DSS traži smenu Petra Petkovića 1Foto FoNet Katarina Stankov

Omladina Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) predala je danas otvoreno pismo direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću i pozvala ga da zbog “katastrofalne situacije po srpske nacionalne interese na Kosovu“ podnese neopozivu ostavku.

Predstavik omladine Novog DSS Dimitrije Mitić poručio je na današnjoj konferenciji za novinare da su, osim pisma, članovi te stranke predali i mapu Kosova i Metohije, kako bi „podsetili na suštinsku važnost i dužnost“ Kancelarije koju vodi Petković,

Mitić je ocenio da Petković svojim „nečinjenjem“ radi na štetu prava Srbe na Kosovu na štetu nacionalnih ineresa Srbije.

On je rekao da se danas „Kosovo brani u Beogradu“ i dodao da su zbog toga nezadovoljni „radom, odnosno neradom“ Kancelarije jer je za interese Srbije „moralo mnogo jače i intenzivnije da se bori“.

Novi DSS traži smenu Petra Petkovića 2
foto FoNet Milica Vučković

Mitić je poručio da je razlog zašto se obraćaju baš Petkoviću to što je on jedan od najzaslužnijih za „poražavajuću“ kosovsku politiku, ocenivši da su od dolaska Srpske napredne stranke na vlast potpisani višestruki „pogubni sporazumi“, navodeći kao primere Vašingtonski i Briselski sporazum, sporazum iz Ohrida i francusko-nemački plan.

Na pitanje novinara o najavljenom večerašnjem obraćanju predsenika Aleksandra Vučića povodom stanja na Kosovu, Mitić je rekao da je to „gašenje vatre nekom penom koja ne gasi vatru“ i da je „u pokušaju jermenski scenario iz Karabaha“.

On je ocenio da će Vučić „uz plejadu ambasadora pokušati da zamaskira suštinski poraz njegove kosovske politike“.

Mitić je rekao i da su svi danas „novog etničkog čišćenja koji sprovodi Aljbin Kurti“ i koje „Aleksandar Vučić nečinjenjem ne sprečava“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari