Novi DSS: Udar na Poštansku štedionicu je udar na državu Srbiju 1foto FoNet Milica Vučković

Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) saopštila je danas da je upad Kosovske policije u ekspoziture Banke Poštanske štedionice na severu Kosova i Metohije „nastavak terora“ kosovskog premijera Aljbina Kurtija, „koji se mesecima sprovodi uz prećutnu dozvolu Zapada i bez ozbiljnije reakcije vlasti u Srbiji“.

„Udar na Poštansku štedionicu je udar na državu Srbiju jer je Poštanska štedionica državna banka koja posluje na severu Kosova poštujući zakone Republike Srbije i odluke Narodne banke Srbije. Ovo je ujedno udar i na Srbe koji preko ove banke primaju zarade, penzije i sve druga primanja koja im po zakonu pripadaju, kao i na lokalnu privredu kojoj je ova banka značajna podrška“, navodi se u saopštenju Novog DSS.

Iz te stranke dodaju da zahtevaju od države Srbije hitne mere kako bi zaštitila građane i sopstvenu imovinu.

„Tražimo da se preispitaju svi dosadašnji dogovori sa kosovskim separatistima pod okriljem EU i da se prekinu dalji sve dok oni sprovode jednostrane odluke o temama o kojima se pregovara u Briselu. Očigledno da je kosovska politika vlasti doživela slom i da je potrebna njena temeljna promena u čijem središtu će biti Ustav Srbije i Rezolucija 1244 a ne Briselski i Francusko-nemački sporazum“, poručuju iz Novog DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari