Novi DSS: Vlada agituje za Rio Tinto 1foto FoNet Milica Vučković

Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) saopštila je danas da se kompletna izvršna vlast Srbije, kampanjom na društvenim mrežama „5 zelenih činjenica o projektu Jadar“, uključila u direktnu agitaciju za ostvarivanje interesa jedne strane i privatne kompanije.

„Vlada i predsednik Srbije treba građanima da odgovore na samo jedno jednostavno pitanje: zašto zalaganje za projekat Rio Tinto nisu kandidovali uoči vanrednih parlamentarnih izbora od 17. decembra 2023. godine i zatražili za njega podršku građana, ako su uvereni u njegovu ispravnost, ekonomske koristi i ekološku pouzdanost“, navodi se u saopštenju.

Novi DSS je uporedio ovu kampanju Srpske napredne stranke sa onim što čini i povodom sprovođenja francusko-nemačkog plana i Ohridskog aneksa, za koje je pre izbora tvrdila da ih nije prihvatila, „da bi po završetku izbora, Aleksandar Vučić u Parizu izjavio da je Srbija već ispunila neke obaveze iz tih sporazuma“.

„Građani bi trebalo da znaju, da ni projekat Rio Tinto, niti francusko-nemački plan i Ohridski aneks nemaju nikakvu pravno-obavezujuću snagu i da će dolaskom Novog DSS na vlast biti odbačeni i poništeni, a da će oni koji ih sprovode morati za to da polože račun u skladu sa zakonom“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari