Novi DSS: Vučićev režim i EU zajedno rade na pretvaranju Srbije u koloniju i zagađenu deponiju 1

Režim Aleksandra Vučića i EU zajedno rade na pretvaranju Srbije u koloniju i zagađenu deponiju, ocenio je danas Novi DSS.

„Odluka Vlade Srbije da usvoji uredbu kojom se omogućava realizacija eksploatacije litijuma brutalno je gaženje vitalnih interesa države Srbije i bacanje rukavice u lice građanima koji se protive ovom projektu kojim se Srbija srozava u rang država pokorenih u vreme najcrnjih kolonijalnih vremena“, navodi se u saopštenju te opozicione stranke. Dodaje da „Aleksandar Vučić, pored toga što olakšava i suštinski legalizuje okupaciju i secesiju Kosova i Metohije, sada krajnje otvoreno preuzima ulogu saradnika okupatora i na ostatku teritorije Srbije“.

„Kolaboracionistički i korumpirani režim se opet stavlja na stranu interesa zapadnih sila i multinacionalnih kompanija o čemu svedoči i ;najavljena ‘litijumska poseta’ nemačkog kancelara Olafa Šolca i potpredsednika Evropske komisije za energetiku Maroša Šefčoviča“, naveo je Novi DSS.

Istaknuto je da je očigledno da su režim i EU odlučili da od Srbije naprave koloniju i zagađenu deponiju od koje će koristi imati samo nemačka automobilska industrija, multinancionalne kompanije i zapadni centri moći.

„Međutim, kako oni ubrzavaju pripreme za realizaciju ovog posla sa Rio Tintom tako među građanima raste protivljenje njegovom sprovođenju i spremnost na pružanje snažnog otpora, čemu će Novi DSS dati pun doprinos“, navela je stranka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari