"Vučićeva vizija je Kosovo bez Srba": Novi DSS o reakciji Srbije na poteze Prištine 1foto FoNet Ana Paunković

Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) je saopštila danas da se Kosovo i Metohija „predaju albanskim secesionistima politikom koju srpska vlast vodi od 2012. godine, koja nije pogrešna, već izdajnička“.

„Jer, greške mogu da se čine i u najboljoj nameri, pa se ispravljaju, a istrajavanje na, za Srbe na Кosovu i Metohiji, i državu Srbiju pogubnoj politici jeste politika svesne izdaje državnih i nacionalnih interesa“, smatra ta stranka.

Navela je da je „svejedno da li zahvaljujući nepromišljenoj indiskreciji Arno Gujona ili uputstvu propagandnog štaba Aleksandra Vučića, javnost u Srbiji saznala da je predsednik Srbije pevao patriotske pesme Emanuelu Makronu, uz čiju prećutnu saglasnost se u tom trenutku spremao novi upad kosovske policije u preostale institucije Srbije na severu Кosova i Metohije“.

„Tim ponižavajućim činom spuštanja predsednika Republike na nivo onih šansonjera koji su pevali Nemcima u vreme okupacije Francuske, samo je potvrđeno puno razumevanje Makrona i Vučića. Predsednik Srbije zna da će predsednik Francuske sve da učini da takozvano Кosovo dobije puno međunarodno priznanje, kao što ovaj zna da je Vučićev cilj da se reši pitanja Кosova i Metohije tako što ga više neće biti, kao ni Srba koji na njemu žive“, ocenio je Novi DSS.

Takođe i da će se „Makron pri tome, pun razumevanja za stavove Srbije – kako Vučić kaže, blagonaklono odnositi prema povremeni optužbama da je za gubitak Кosova i Metohije odgovorna isključivo takozvana međunarodna zajednica“.

„Nije mu važno, jer zajedno sa Vučićem uspešno ostvaruje ciljeve NATO agresije na Srbiju izvršene 1999. godine“, piše Novi DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari