Novi gradonačelnik Severne Mitrovice danas polaže zakletvu, Vučić kaže da će dužnost preuzeti i ostali gradonačelnici

Ostavite komentar


  1. Кажу да ће се испунити законска регулатива а легитимних избора није било. Питам се питам се

  2. Održavanje ceremonije polaganja zakletve novog gradonačelnika Severne Mitrovice pokazuje da se proces demokratske tranzicije odvija u skladu s lokalnim zakonima.

  3. Očekuje se miran proces preuzimanja dužnosti od strane novog gradonačelnika, što je ključno za stabilnost i napredak opštine.

  4. Izjava predsednika Skupštine opštine da se očekuje mirna procedura upućuje na želju za izgradnjom harmoničnih odnosa i sprečavanjem eskalacije tenzija.

  5. Završetak procesa polaganja zakletve pred odbornicima i imenovanje zamenika gradonačelnika pokazuje posvećenost novog gradonačelnika i lokalne vlasti u obavljanju svojih dužnosti.

  6. Predsednik Srbije podržava ovaj proces, što ukazuje na podršku centralne vlade u jačanju lokalne samouprave.

  7. Polaganje zakletve još dva nova gradonačelnika iz drugih opština na severu KiM dodatno potvrđuje kontinuitet procesa izbora i preuzimanja odgovornosti na lokalnom nivou.

  8. Naglasak na ispunjavanju zakonskih procedura pruža osnovu za transparentnost i poštovanje pravila u političkom procesu.

  9. Građani Severne Mitrovice su demokratski izabrali novog gradonačelnika, što je ključni korak ka jačanju lokalne demokratije i participacije.

  10. Iako je izlaznost na izborima bila niska, održavanje ceremonije polaganja zakletve pokazuje da lokalna samouprava nastoji da predstavlja sve građane i da ispunjava svoje obaveze prema njima.

  11. Nikada Srbi na KiM neće pristati da im Albanac bude gradonačelnik u Severnoj Mitrovici.

  12. Moze on da bude so puta gradonacelnik kad nema podrsku naroda, mene bi bila sramota da preuzmem funkciju.

  13. Ovo nije volja Srba. Oni njega nikada neće smatrati za gradonačelnika

  14. Kome će taj da bude gradonačelnik, kada ga Srbi uopšter ne priznaju.

  15. Srbija mora da nastavi da se razvija i da ide napred a ljudi na KiM da žive sve bolje

  16. Nisu građani srpske nacionalnosti većinski bojkotovali, nego su svi oni bojkotovali Kurtijeve nakaradne izbore. Svega dvanestero njih je izašlo na izbore.

  17. Ne mogu da verujem da međunarodna zajednica priznaje izbore na koje je od upisanih birača izašlo ispod 3,5%.

  18. Ako je EU i Americi stlo do mira na KiM, onda neka zaista nateraju Kurtija da formira ZSO pa onda da se organizuju izbori i formira vlast u opštinama u kojima većinski žive Srbi.

  19. Srbija je za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine, ali to ne znači da će priznati lažnu državu Kosovo.

  20. Novoizabrani gradonačelnik opštine Severne Mitrovica Erden Atić upitnog legitimiteta i legaliteta bi danas trebao da položi zakletvu pred lokalnim odbornicima. Uzaš bre, užas

  21. Može taj gradonačelnik biti i dobar i loš,na takve se dele ljudi.
    Nego ajde njega birali Albanci i delić Srba koji je glasao.A ko je birao i po kojem kriteriju srpsku listu……
    Reći ću vam,birao Vučić i njegovi sateliti,klimoglavih.
    I to je jedan od razloga za smenu vlade,pojma o politici nemaju…….samo kriminal,afere,korupcija, zastrašivanja i ucene

  22. Kako mi ovo lici na Kosovo od 80-tih do 2000. Albanci ne izlaze na izbore, ne ucestvuju u vrsenju vlasti a sve institucije i funkcioneri postoje, primaju plate,….Cak postoje i poslanici sa Kosova u srpskom parlamentu. Naravno svi do jenog komunisti a od 90-te SPS-ovci. I sve je to sasvim normalno i td….

  23. Baš mi je drago za nas sve da dolaze novi gradonačelnici i da će raditi odgovorno.

  24. Dragi moji srbi, poslušali ste vučića, niste izašli na izbore i šta sad, gradonacelnik će vam biti albanac. Ko je tu gubitnik?

  25. Па хајде Срби, покажите а сте браћа и овом народу на косову који највише трпи!! Ма лако је да се маршира Београдом, ајде пођите у протест због Косова, покажите слидарност и братску љубав према нашем народу који најтеже живи у Европи и шире. Лако је по Београду бити храбар….

  26. Farsa na tzv. Kosovu od izbora i treniranja strogoće. Shataju i oni da od toga nema nišata, ali da probaju da glume državu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.