Nepoznate osobe bacile su eksplozivnu napravu u dvorište porodične kuće novinara Časlava Milisavljevića u centru Zvečana, kod severne Kosovske Mitrovice, ali niko nije povređen. Napad su osudila sva novinarska udruženja.

Milisavljević, koji je glavni i odgovorni urednik Radija Kosovska Mitrovica, izjavio je da se incident dogodio preksinoć, da je u tim trenucima bio sam u kući i da su u eksploziji oštećena tri automobila. Očevici su kazali da je ulicom prošlo vozilo i da je neko iz zadnjih otvorenih vrata bacio bombu u pravcu kuće. Kosovska policija je utvrdila da je reč o ručnoj bombi M-75.

„Motiv je sigurno politički, to je moje lično mišljenje. Svedoci smo da je u poslednje vreme bilo više sličnih događaja sa upozorenjem onima koji imaju veze s međunarodnim institucijama, koji tamo rade, da se pripaze i da ne budu tamo gde jesu“, rekao je novinarima Milisavljević.

Ovo je treći ozbiljniji incident na području severne Mitrovice. Početkom meseca je tokom demonstracija protiv Vlade Kosova ubijen lekar Mesud Džeković, a ubrzo potom je u atentatu ranjen poslanik u kosovskom parlamentu Petar Miletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari