Potpukovnik Darko Đošić novi komandant "Kobri": Portal Vreme o "Vučićevoj Pretorijanskoj gardi" 1foto: Ministarstvo odbrane

Potpukovnik Darko Đošić preuzeo je danas dužnost komandanta Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“ od pukovnika Gorana Colića, a ceremoniji primopredaje u kasarni „Vasa Čarapić“ prisustvovali su ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Ministar Vučević zahvalio je potpukovniku Coliću na predanosti tokom dosadašnjeg vršenja dužnosti i poželeo uspeh potpukovniku Đošiću.

Vučević je na ceremoniji istakao kako veruje da su svesni okolnosti u kojima se naša država nalazi i da je Srbija „izložena pritiscima, pre svega oko Kosova i Metohije“.

„Naš zadatak, zadatak države je da čuva mir, jer je mir naš nacionalni i državni interes“, poručio je Vučević.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

Za novog komandanta Odreda policije za posebne namene „Kobre“ postavljen je Vučićev šef obezbeđenja Darko Đošić. Dosadašnji iskusni komandant, potpukovnik Goran Colić koji je skoro čitavu karijeru proveo kao pripadnik specijalnih jedinica, prebačen je u neku besmislenu upravu koja nema veze sa njegovim dosadašnjim poslom, piše u analizi na portalu nedeljnika Vreme, u kojoj se postavlja pitanje da li to Vučić pravi svoju Pretorijansku gardu.

„To imenovanje, zvanično saopšteno pripadnicima jedinice u utorak popodne, naišlo je na negodovanje mnogih aktivnih pripadnika „Kobri“, a pogotovo penzionisanih, koji su bili tu kad je bi primljen u jedinicu, prvi, pa drugi put, jer smatraju da nema karakteristike, kapacitete ni sposobnost da bude komandant, budući da je od 2015. godine bio u pratnji Vučića, praktično angažovan 24 sata dnevno, pa tako nema iskustva u tome kako jedinica funkcioniše u svim drugim segmentima“, navodi se, između ostalog, u analizi Davora Lukača na portalu nedeljnika Vreme.

Potpukovnik Darko Đošić novi komandant "Kobri": Portal Vreme o "Vučićevoj Pretorijanskoj gardi" 2
Printskrin Instagram/ Miloš Vučević

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari