Potpredsednik Skupštine Vojvodine Branimir Mitrović prešao je iz poslaničkog kluba Ujedinjenih regiona Srbije u grupu Za evropsku Vojvodinu, koju predvodi DS.

Mitrović je uzeo ispisnicu iz G17 plus, ali se nije učlanio u DS, već je prešao u ZEV kao nezavisan poslanik. Promena u sastavu poslaničkih klubova trebalo bi da bude konstatovana na sednici Skupštine Vojvodine u ponedeljak.

Ovo je u pokrajinskom parlamentu jedan u nizu „preleta“ iz URS u redove oko DS. Pre Mitrovića, poslanički klub URS, koji će od ponedeljka brojati pet poslanika, napustili su Zoran Babić i Aleksandar Radonjić. Oni su prelazak u ZEV obrazložili svojim nezadovoljstvom zbog ulaska Narodne partije Maje Gojković u URS, gde je bivša novosadska gradonačelnica postala članica Predsedništva.

Branimir Mitrović je imao visoke funkcije u vojvođanskoj organizaciji G17 plus, a neko vreme bio je i na čelu Pokrajinskog odbora stranke.

Našem listu je u URS rečeno da je Mitrovićeva odluka „njegova legitimna lična želja“. „Međutim, ovde se postavlja drugo pitanje – zašto Branimir Mitrović nije vratio mandat stranci sa čijim se stavovima više ne slaže, a na čijoj je listi izabran za poslanika“, kažu u URS i podsećaju da funkcija potpredsednika Skupštine Vojvodine sa sobom nosi platu od 200.000 dinara i niz privilegija, poput vozača, lične kancelarije, službenika.

„Moralna načela obavezuju Branimira Mitrovića da podnese ostavku na funkciju potpredsednika vojvođanskog parlamenta, pošto ga je na to mesto predložio URS. Mitrović će pokazati svoje pravo lice u zavisnosti od toga da li će se povesti za moralom ili za platom“, poručuju iz URS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari