Novi protest stanovnika Bačke Palanke, traže odgovornost posle smrti dečaka stradalog od strujnih kablova 1Foto: Aleksandar Milanović/N1

Stanovnici Bačke Palanke ne odustaju. Iako je predsednica Vlade Ana Brnabić stala u zaštitu predsednika opštine i lokalnih funkcionera, građani i dalje traže odgovornost posle smrti dečaka stradalog od strujnih kablova, koji su danima stajali pokidani i neobezbeđeni posle oluje u Bačkoj Palanci. Nezadovoljni građani okupljaju se večeras šesti put.

Građani su predali zahtev sa potpisima, kojim se traže ostavke predsednika opštine Bačka Palanka, komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije Branislava Šušnice, njegovog zamenika Mite Lačanskog, direktora JP „Standard“ i člana štaba za vanredne situacije Miroslava Sićevića, načelnika Opštinskog štaba za vanredne situacije Zorana Srdića i svih članova štaba.

Rok za ispunjenje zahteva je 11. avgust.

Kako kažu, od kad su predali zahteve niko im se nije obratio.

„Ovde se vodi borba ne samo za Bačku Palanku, nego za Novi Sad, Beograd, za celu Srbiju, narod je naredio licima da napuste zgradu opštine, ako se to ne dogodi preduzećemo mere i za sve smo pripremljeni. Da odgovaraju odgovaraju za svoja nedela. Ne samo za devastaciju opštine, čak i pre oluje nego, za ove tragedije koje su se desile“, rekao je Goran Jatić iz ekološkog udruženja Akvila.

Okidač za proteste u Bačkoj Palanci bio je šok u lokalnoj zajednici zbog pogibije 13-godišnjeg dečaka koji je 31. jula stradao od strujnog udara, iako je nadležnima čak 27 puta prijavljivan problem sa kablovima na tom mestu, a niko ih nije uklonio. Na isti način je u svom dvorištu devet dana ranije poginuo i dečakov deda, pokušavaći da skloni kablove pod naponom.

Bes meštana dodatno je pojačao predsednik opštine Branislav Šušnica svojom bahatom reakcijom na zabrinutost novinarke portala BAP vesti za vrlo problematično stanje bezbednosti u gradu, skoro dve nedelje nakon što je olujno nevreme pogodilo to mesto.

Prvi čovek opštine verbalno je napao novinarku jer je pitala koliko još u opštini ima neobezbeđenih kablova pod naponom. Vidno ljut zbog pitanja, Šušnica se izvikao na novinarku. Usledio je niz svakodnevnih protesta na koje se odazivao ogroman broj građana za tako malu sredinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari