Novi protest „Užice protiv nasilja“: Skandaloznim odlukama vlast nastavlja da promoviše nasilje 1Foto: N. Kovačević

Novi protest „Užice protiv nasilja“ zakazan je za četvrtak, 27. jul, u 19 časova na platou ispred zdanja Skupštine grada.

U pozivu organizatora, lokalnih odbora Demokratske strane, Stranke slobode i pravde i Zeleno-levog fronta, navodi se da „zahtevi građana još nisu usvojeni, a vlast nastavlja da promoviše nasilje, svakodnevnim skandaloznim odlukama“.

Takva odluka je, dodaje se, ukidanje Anketnog odbora, čiji bi rad jasno dokazao da je sistem zakazao i da je masakr u Mladenovicu mogao  biti sprečen“.

Osim toga, „priprema se najveća pljačka Srbije, izglasavanjem izmena Zakona o planiranju i izgradnji i ukidanjem naplata konverzije zemljišta iz prava korišćenja u pravu svojinu, što će napuniti džepove investitora bliskih SNS-u, a ošteti državni budžet za milijarde eva“.

Ističe se i to da je užička vlast „pokušala da namesti tender za zamenu i održavanje javne rasvete“.

„Tražimo da se hitno utvrde činjenice o tome i da se one prezentuju javnosti“, navodi se u pozivu građanima.

„Moramo biti svesni da“, poručuju organizatori protesta, „imamo vlast i na nacionalnom i na lokalnom nivou koju samo budna javnost i konstantni pritisak mogu kontrolisati, jer živimo u zemlji u kojoj ne funkcionišu institucije i u kojoj se svakodnevno krše prava građana“.

Pokažimo otpor

„Dođite dragi prijatelji i sugrađani da zajedno pokažemo otpor i nepristajanje na njihova pravila, na promociju nasilja i neprestanu pljačku građana Srbije“, poručuju organizatori.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari