Novi Sad i opština Tivat potpisali Pismo o namerama o uspostavljanju saradnje 1foto: press služba Gradske kuće

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik opštine Tivat Željko Komnenovć potpisali su danas u Gradskoj kući Pismo o namerama o uspostavljaju saradnje.

Grad i crnogorska opština procenile se da „postoje objektivne mogućnosti za razvijanje partnerskih odnosa u oblastima kulture, sporta turizma i međunarodne saradnje“, navodi se u saopštenju iz Gradske kuće.

„Suštinski sadržajna dugogodišnja saradnja konačno dobija pravu formu koja je neophodna kako bi uskoro na tabli gradova pobratima Novog Sada bilo istaknuto ime još jednog grada iz Crne Gore. Zahvalan sam na iskazanoj inicijativi, otvorenosti i dosadašnjem prijateljskom odnosu“, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

On je dodao da za saradnju sa gradovima iz Crne Gore postoji „snažan ekonomski interes“, te da je Novi Sad spreman da podrži Budvu i gradove Boke Kotorske u takmičenju za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine.

Predsednik opštine Tivat Željko Komnenović čestitao je Novosađanima titulu Evropske prestonice kulture, i izrazio zahvalnost što je Grad spreman da podeli svoja „dragocena znanja u vezi sa tom titulom“.

Komnenović je istakao da očekuje da će potpisivanje „najvišeg pravnog akta između dve teritorijalne jedinice“ koje treba da usledi i koje će biti održano u Tivtu, biti novi most koji spaja građane dve države.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari