Novi Sad: Prekinuta Sednica nakon izjave odbornika da su komunizam i fašizam isto

Ostavite komentar


  1. Jel su ono Novi Sad zvali srpska Atina? Ovaj lik poslanik u srpskoj Atini! Pa Đorđe Čvarkov je za njega filozof,! Vojvođani, ha ha ha…

    1. Нису ми познати лик и дело дотичног одборника, али ова му је сасвим на месту. Још нисам чуо некога да аргументује супротно, а да аргументација не долази или из пуког незнања, или из идеолошке заслепљености.

      1. Дотични Новаковић, који има надимак уместо имена – Саша, навео је и да је у Хитлеровим логорима страдало 10 милиона, а у Стаљиновим 20. Што се тиче ове друге цифре, за време Горбачова формирана је комисија која је приближно тачно утврдила број процесуираних између двадесетих и четрдессетих година двадесетог века. Он износи 3 600 000. Од тога је на смртну казно осуђено приближно милион а 800 000 је и погубљено. И ове бројке су релативно велике, али су тек за око 40% веће него у истом периоду у САД које су у то време живеле у миру и благостању, а не у постреволуционарном метежу. Ово је само историјска чињеница, без даљег разматрања.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.