Novinar FAZ Mihael Martens: Kako srpska državna statistika demantuje srpsku legendu o egzodusu Srba sa Kosova?

Ostavite komentar


  1. Vuciceve izjave mi lici kao indirekatan pukusaj ubedjivanje srba da napustaju Kosovo!

  2. Šta hoće da kaže? Da je Srbima u pokrajini pod upravom Albanaca dobro!? Evo mu drugi primer, u njegovom stilu… Više Srba je otišlo na rad u Nemačku nego što ih je za vreme nemačke okupacije poslato na rad! Izvućiće on nešto i iz toga.

  3. Izvanredno je poredjao činjenice.
    Inače prvoklasan novinar, koji je napisao i jednu od najboljih novijih biografija Iva Andrića (U požaru svetova)

  4. Ovo su cinjenice, zaboravljena kategorija za naprednjake. Hajde sada prasinu u oci, pa se setite Drugog svetskog rata, Turske okupacije pa sve do ameba. Brojevi ne lazu, laz je glavna preokupacija naprednjackih tutumraka.

  5. Nazalost Srbija je najbolja u regiji mozda i jedna od najboljih na svetu u sveri manipulacije cinjenica. Ja sam odrastao u Pristini i cinjenice na terenu i ono stosu propagirali na televiziji nikad nije bilo jednako. Uvek je bilo 2 ili 3 puta Albanaca koji su emigrirali zbog boljeg zivota, ali jos uvek ima 90%+ Albanaca na Kosovu, pitanje je kako je to moguce. Srbi vecinom isli u Srbiji za bolji zivot, da sam Srbin i ja bi isto to uradio, ali kao Albanac morao sam u Evropu, Severnu Ameriku itd. Jos jedna stvar, uvek sam cuo kako Albanci iz Albanije su godinama i decenijama dosli na Kosovo, smesno kad se uzme u obzir da niko nije mogao do 90-ih da predje granicu slobodno. Ja sam u mom zivotu znao samo jednu familiju koja je dosla iz Albanije, veoma jednostavno, Albanci iz Albanije pricaju dijalekat koji se jednostavno poznaje cak i kada pokusavaju da pricaju kao Albanci iz Kosova. Drago mi je da je neko napokon prepoznao laz u cinjenicama koje je Vucic zaboravioo da manipulira.

  6. Za sve je kriv Vucic, jer je cicija. Kad bi mu dao malo Evra, pisao bi ovaj i u korist Vucica i Srpskog naroda.

  7. pa ceo region to zna kako se barata brojevima , te protivrecnosti mozes da nadjes uvek , cak nit treba da budes neki iztrazivacki novinar. pre puno godina je bilo prica da je proterivano iz Kosova preko 250 000 srba. A sad kad sam cuo koliko radnika u drzavnoj sluzbi, koliko penzionera , studenata , puno destina hiljada ljudi bez plate ( i to samo Srbija sto placa )zbog takozvanog Kurtija , Ispade da na Kosovu bilo 30 % srba a ne 10% 90-ih godina

  8. a zašto nije uzeo podatke o broju srba na kosovu iz 1998 i 2000. pa onda uporedio sa 2004, 2008, 2011. dosta pokvareno je izvrtao neke činjenice. kao da je učio od vučića. ili je vučić učio od njega.

  9. U zadnje vreme mnogo je srba sa kosova doslo u bg i traze posao. To je bar lako primetiti.

Ostavite komentar


Politika

Dragan Đilas: Istinom pobediti Vučića 10

Dragan Đilas: Istinom pobediti Vučića

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je večeras da se vladajuća koalicija može pobediti samo iznošenjem istine i da opozicija ne sme u tom cilju da radi bilo šta slično strankama na vlasti.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.