Novinar sa Gazivoda posle eksplozije: Ništa nas ne može uplašiti, narednih dana biće nas više, Ujmani pripada Kosovu 1Foto: Facebook / Dželjaj Svećlja

„Nekoliko sekundi pošto se začula eksplozija. Ništa nas ne može uplašiti. U narednim danima biće nas i više. Ujman pripada Kosovu“, poručio je Muharem (Muharrem) Vojvoda.

Novinar iz Mitrovice fotografisao se u gazivodskoj vodi sa raširenim orlom na grudima, uz tvrdnju da je baš ova slika nastala nekoliko sekundi posle današnje eksplozije na ovom jezeru.

Tu su emotikoni: mišica, kosovska i albanska zastava.

„Bombe su za nas kao muve u letu“

U nešto kasnijoj objavi poručio je, štaviše:

„Prošla je muva, kamoli bomba. Bombe iz Mitrovice su za nas kao muve u letu koje nas na nekoliko sekundi uznemire, ali mi nastavljamo“.

Vojvoda je vlasnik portala ditori.com.

U eksploziji iza 5. tunela na Gazivodama koja se dogodila danas oko 14:30, oštećena su najmanje dva vozila sa RKS tablicama. Najverovatnije je u pitanju bačena ručna bomba bačena na parkirana vozila sa leve strane puta iz pravca Zubinog Potoka ka Brnjaku.

Za sada se pretpostavlja da su u pitanju vozila kupača u delu poznatom kao Kolašinske stene, odakle već danima u medijima na albanskom i društvenim mrežama kruže reportaže i video zapisi o tome na koji način Albanci provode leto.

U većini reportaža, poruka je identična – da se „ne radi o sceni iz Ulcinja“, već sa „jezera Ujman (Albanski naziv za Gazivode prim.red.)“, i da Albanci imaju „po prvi put pristup“ jezeru od posle rata, gde nisu mogli da dolaze do sada „zbog srpskih kriminalaca“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari